Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία: Ο Βίλτερς προτείνε έναν πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για Πρωθυπουργό

Ολλανδία: Ο Βίλτερς προτείνε έναν πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για Πρωθυπουργό

Ποιός είναι ο Ντικ Σουφ, που πιθανότατα θα ηγηθεί της νέας τετρακομματικής κυβέρνησης στην Ολλανδία;

Ο πρώην επικεφαλής των Ολλανδικών μυστικών υπηρεσιών, Ντικ Σούφ, προτείνεται να ηγηθεί της πολυκομματικής κυβέρνησης, σύμφωνα με εγχώρια Μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλείται το politico.

Ο εκλεκτός του Γκέερτ Βίλτερς

Ο Σούφ, όπως όλα δείχνουν, έχει επιλεγεί για να ηγηθεί ενός συνασπισμού στον οποίο κυριαρχεί το «Κόμμα Ελευθερίας» του ακροδεξιού Γκέερτ Βίλτερς, που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές του Νοεμβρίου. Θα πλαισιωθεί, αν γίνει πρωθυπουργός,  στη διακυβέρνηση της χώρας από την κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, το κεντρώο «Νέο κοινωνικό συμβόλαιο» και το «κίνημα αγροτών και πολιτών».

Τα 4 κόμματα έχουν συμφωνήση στην ανάγκη περιορισμού της μετανάστευσης

Κεντρική στρατηγική για την τετρακομματική κυβέρνηση είναι η μείωση των μεταναστευτικών ροών και η διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να «χαλαρώσει» λίγο την μεταναστευτική της πολιτική συγκεκριμένα για την Ολλανδία. Την ίδια ώρα, η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του νόμου που προβλέπει τον ισομερή διαμοιρασμό των μεταναστών σε όλη την επικράτεια.

«Δεν πίστευα ότι θα ήμουν εδώ σήμερα»

«Φαντάζομαι είναι έκπληξη για πολλούς που βρίσκομαι εδώ», είπε ο Σουφ σε συνέντευξη τύπου πριν λίγες ημέρες και συμπλήρωσε ότι «όταν μου προτάθηκε αυτή η θέση, δεν πίστευα ότι θα ήμουν εδώ σήμερα», αναφερόμενος στη μακρά διαδικασία των πολιτικών διαβουλεύσεων. Σε κάθε περίπτωση το νέο Υπουργικό συμβούλιο, του οποίου μάλλον θα ηγείται, αναμένεται να συνεδριάσει περί τα τέλη Ιουνίου.

«Πρωθυπουργός όλων»

Ερωτηθείς ο Σουφ για το τι θα έλεγε στους πολίτες που δεν συμφωνούν με την ξενοφοβική αντίληψη που απηχεί ο νικητής των εκλογών, Γκέερτ Βίλτερς, ο υποψήφιος επικεφαλής της κυβέρνησης απάντησε πως θα είναι «Πρωθυπουργός για όλους τους Ολλανδούς» και συμπλήρωσε ότι από τη θέση του θα μπορεί, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο να είναι ενωτικός.

Ποιος είναι ο Ντικ Σουφ

Ο  επικρατέστερος για Πρωθυπουργός της Ολλανδίας έχει περάσει στην επαγγελματική του πορεία από αρκετά πόστα. Εκτός από επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, για μεγάλο διάστημα διηύθυνε το γραφείο κατά της τρομοκρατίας, ενώ σήμερα είναι ανώτατος υπάλληλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει η θητεία του στην Εθνική Αρχή που έχει συσταθεί για τις «μεταναστευτικές αποφάσεις». Αυτό πρέπει να κέντρισε και το ενδιαφέρον του Γκέερτ Βίλτερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024