Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: Υπόσχεται 5.000 βίζα για κατοίκους της Γάζας

Καναδάς: Υπόσχεται 5.000 βίζα για κατοίκους της Γάζας

Ο Καναδάς προσφέρει 4.000 επιπλέον θεωρήσεις (βίζα) σε κατοίκους της Γάζας, από τις 1.000 που είχε προσφέρει τον Δεκέμβριο.

Ο Καναδάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα εκδώσει βίζες σε 5.000 κατοίκους της Γάζας που έχουν συγγενείς στον Καναδά, με την υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει «τρομοκρατημένη» από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα που προκάλεσε πυρκαγιά με 45 νεκρούς.

Οι βίζες για τους συγγενείς των Καναδών που ζουν στον θύλακα αντιπροσωπεύουν πενταπλάσια αύξηση από τις 1.000 βίζες προσωρινής διαμονής που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος που ανακοίνωσε ο Καναδάς τον Δεκέμβριο.

«Ενώ η μετακίνηση από τη Γάζα δεν είναι επί του παρόντος δυνατή, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Με αυτή την αύξηση του ανώτατου ορίου, θα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους καθώς η κατάσταση εξελίσσεται», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Μαρκ Μίλερ όπως μεταφέρει το Reuters.

Εκπρόσωπος του Μίλερ δήλωσε ότι 448 πολίτες της Γάζας έχουν λάβει προσωρινή βίζα, εκ των οποίων 254 στο πλαίσιο μιας πολιτικής που δεν σχετίζεται με το ειδικό πρόγραμμα θεωρήσεων, και 41 έχουν φθάσει στον Καναδά μέχρι στιγμής. Οι συγγενείς στον Καναδά λένε ότι έλαβαν ανάμεικτες πληροφορίες από την Οτάβα σχετικά με το αν όσοι πλήρωσαν για να περάσουν τα σύνορα, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο καναδικό πρόγραμμα.

H υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μελανί Ζολί.

Τι είπε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά για τον βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα

Iσραηλινή αεροπορική επιδρομή αργά το βράδυ της Κυριακής προκάλεσε πυρκαγιά σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, προκαλώντας την κατακραυγή των ηγετών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά. «Είμαστε τρομοκρατημένοι από τα πλήγματα που σκότωσαν Παλαιστίνιους πολίτες στη Ράφα», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μελανί Ζολί, προσθέτοντας ότι ο Καναδάς δεν υποστηρίζει μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

«Αυτό το επίπεδο ανθρώπινου πόνου πρέπει να λάβει τέλος. Απαιτούμε άμεση κατάπαυση του πυρός», δήλωσε η Ζολί, απηχώντας τους παγκόσμιους ηγέτες που προέτρεψαν την εφαρμογή της εντολής του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ. Ο Καναδάς έχει επανειλημμένα υποστηρίξει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μεταξύ άλλων στα Ηνωμένα Έθνη.

Τον Μάρτιο ο Καναδάς ανέστειλε τις πωλήσεις όπλων προς το Ισραήλ. Κάτι περισσότερο τυπικό καθώς οι εξαγωγές προς το Ισραήλ αντιπροσώπευαν το 0,05% σύμφωνα με το Stockholm International Peace Research Institute για την τετραετία 2019-2023.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε νωρίτερα ότι το χτύπημα στη Ράφα δεν είχε σκοπό να προκαλέσει θύματα μεταξύ των αμάχων και ότι κάτι πήγε «τραγικά στραβά». Ο ισραηλινός στρατός, δήλωσε ότι διεξάγει έρευνα. Περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, πάνω από το 75% του πληθυσμού της Γάζας, είναι εκτοπισμένοι, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ UNRWA.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024