Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση να χρηματοδοτούνται όλοι οι δήμοι από το ΥΠΕΣ, για το «Βοήθεια στο Σπίτι» - Ρεπορτάζ in

Πρόταση να χρηματοδοτούνται όλοι οι δήμοι από το ΥΠΕΣ, για το «Βοήθεια στο Σπίτι» – Ρεπορτάζ in

Ποιος πετυχημένος δήμαρχος και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ θα θέσει υπ ΄όψιν του ΔΣ το συγκεκριμένο αίτημα;

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του ΙΤΑ, Ηλίας Αποστολόπουλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου να διεκδικήσει η Ένωση την χρηματοδότηση όλων των δήμων της χώρας που λειτουργούν την υπερπολύτιμη υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» από το ΥΠΕΣ.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, της έξαρσης του μεταναστευτικού και της πανδημίας, «οι Δήμοι σταθήκαμε στο πλευρό κάθε πολίτη. Αναλάβαμε επιπλέον αρμοδιότητες και ευθύνες, επωμιστήκαμε πολλές φορές βάρη που δεν μας αναλογούν, κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Στο παραπάνω πλαίσιο, αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο η ανάγκη για τη λειτουργία των δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι δομές του προγράμματος ήταν αρχικά συγχρηματοδοτούμενες και με την πάροδο της περιόδου χρηματοδότησης οι δαπάνες λειτουργίας του προγράμματος αναλήφθηκαν από το ΥΠΕΣ, λόγω προφανώς της κρισιμότητας της συνέχισης λειτουργίας των εν λόγω δομών» θα αναφέρει ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος στην εισήγηση του σύμφωνα με πληροφορίες του in.

Ποιο είναι το ζητούμενο

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού και μέλος της ΚΕΔΕ, Ηλίας Αποστολόπουλος

Σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν. 5043/2023 “Από 1ης.1.2023, κατά παρέκκλιση της παρ. 2 του άρθρου 38 του ν. 4735/2020, η χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», συμπεριλαμβανομένης της μισθολογικής δαπάνης του προσωπικού της παρ. 1, καλύπτεται από την ειδική πίστωση που εγγράφεται κατ’ έτος στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και αποδίδεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στους δικαιούχους δήμους ή μέσω των δήμων στα νομικά τους πρόσωπα ή σε λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που υλοποιούν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί δήμοι που λειτουργούν σήμερα δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και έχουν προβλέψει και στον Οργανισμό τους τη λειτουργία της εν λόγω δομής, δεν χρηματοδοτούνται από το ΥΠΕΣ, παρά το γεγονός ότι παρέχουν τις ανάλογες υπηρεσίες στους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού με την σημαντική αυτή παρέμβαση που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κάνει στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ στις 30 Μαΐου στο Αγρίνιο, θα αιτηθεί  «να αναλάβουμε ως ΚΕΔΕ την πρωτοβουλία το σύνολο των Δήμων που παρέχουν υπηρεσίες «Βοήθεια στο Σπίτι» να ενταχθούν ως δικαιούχοι στην σχετική από το ΥΠΕΣ χρηματοδότηση».

Η ΚΕΔΕ από την πλευρά της θεωρείται απίθανο να μην υιοθετήσει την πρόταση αυτή, δεδομένου των πεπραγμένων της όλα αυτά τα χρόνια να στέκεται πάντα αρωγός στους δήμους που έχουν ανάγκη.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024