Στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται το δίχρονο κοριτσάκι από χωριό του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από ανάφλεξη που σημειώθηκε την ώρα που ο 28χρονος πατέρας της έβαζε βενζίνη στο ΙΧ του, με μπιτόνι, στην αυλή του σπιτιού τους. Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να τυλιχθεί στις φλόγες και να υποστεί εγκαύματα στο 50% του σώματός του.
Πώς έγινε το τρομακτικό ατύχημα
Από την ανάφλεξη που έγινε άρπαξαν απευθείας φωτιά τα ρούχα του μικρού κοριτσιού, με αποτέλεσμα να υποστεί καθολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Το παιδάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, αλλά κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ο 28χρονος πατέρας της τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
«Είναι καλά, πάει καλύτερα. Έγινε αντίδραση με ηλεκτρισμό και κάτι τέτοια και με το φουστανάκι από το κοριτσάκι και έγινε. Αλλά όλα καλά, πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα. Εγκαύματα έχει λίγο στο σώμα, αλλά πάλι καλά δεν ακούμπησε πρόσωπο και τέτοια πάρα πολύ», ανέφερε ο θείος του παιδιού στο MEGA.
Συνελήφθησαν οι γονείς του μωρού
«Οι παιδοχειρουργοί αμέσως όταν είδαν το κοριτσάκι πήραν την αστυνομία για να ειδοποιήσουν για το πρόβλημα που συνέβαινε. Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς, οι οποίοι έχουμε μάθει ότι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και πάνω από 50% στο σώμα», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (25/05) στον Λαγκαδά.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων