Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς: «Το πρώτο σετ έκανε τη διαφορά»

Τσιτσιπάς: «Το πρώτο σετ έκανε τη διαφορά»

Ο Τσιτσιπάς μίλησε για τη νίκη του επί του Φούκσοβιτς στο Ρολάν Γκαρός.

Η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός ήταν ιδανική, αφού επιβλήθηκε με 3-0 του Μάρτον Φούκσοβιτς και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας τόνισε ότι το πρώτο σετ ήταν εκείνο που έκανε τη διαφορά, ενώ στάθηκε στην κλειστή οροφή του γηπέδου και στη σχέση του με το Παρίσι.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς:

«Η αρχή ήταν αρκετά δύσκολη, μπήκε στο ματς με αρκετή αυτοπεποίθηση, το ένιωσα στο τένις του. Δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστώ αυτό, έσωσα σετ πόιντ και ήταν πολύ κρίσιμο το ότι κέρδισα το πρώτο σετ. Ποτέ δεν ξέρεις με αυτά τα πράγματα, θες από την αρχή να πάρεις το προβάδισμα. Ένιωσα τυχερός κατά κάποιο τρόπο που πήρα το πρώτο σετ και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Τα χτυπήματά μου ξαφνικά έγιναν πιο βαθιά και είχαν περισσότερη επιτάχυνση. Το πρώτο σετ ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στο ματς και προς το τέλος ένιωσα ότι έπαιζα καταπληκτικά».

Για την κλειστή οροφή του Suzanne Lenglen: «Σίγουρα η οροφή κάνει το γήπεδο λίγο πιο γρήγορο. Όταν η οροφή είναι ανοιχτή η μπάλα αναπηδάει περισσότερο, τη νιώθω κατά κάποιο τρόπο πιο ζωντανή. Αναπηδάει περισσότερο όταν χρησιμοποιείς top spin. Προσπάθησα σήμερα να κάνω το τένις μου πιο γρήγορο, παρότι στεκόμουν αρκετά πίσω στις επιστροφές. Προσπάθησα να δώσω γρήγορη φορά στην μπάλα όταν ήταν χαμηλά και να τη στείλω βαθιά στο γήπεδο, για να το ανοίξω στη συνέχεια».

Για την σχέση του με το Παρίσι: «Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά όταν ήμουν στο αυτοκίνητο του τουρνουά τις προάλλες, ο κύριος που οδηγούσε μου είπε ότι ο κόσμος στο Παρίσι με αγαπάει. Το έχω νιώσει και εγώ, εδώ και αρκετά χρόνια πια, οπότε σας ευχαριστώ παιδιά! Ξέρω πως δεν θα έπρεπε να μιλάει εκ μέρους όλων σας, αλλά το να ακούω αυτό το ωραίο σχόλιο και να ξεκινάω έτσι την εβδομάδα σίγουρα με έκανε να χαμογελάσω και με κάνει να θέλω να παίξω καλό τένις στο Παρίσι. Είναι μια υπέροχη πόλη, είναι η πόλη της αγάπης!».

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024