VW Golf GTI Clubsport: Επετειακή πρεμιέρα
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια του Golf η VW θα παρουσιάσει την ισχυρότερη GTI παραλλαγή του μοντέλου της στον 24ωρο αγώνα του Nurbrurgring
Ηγερμανική φίρμα παρουσίασε πριν λίγο καιρό την ανανεωμένη εκδοχή του GTI, επιφυλάσσοντας ωστόσο την κορυφαία έκφρασή της, Clubsport, για τους εορτασμούς των 50 χρόνων από καταβολής Golf. Aυτοί θα κορυφωθούν στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring στις 31 Μαΐου όπου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της και η έκδοση Clubsport.
H «απλή» έκδοση GTI επωφελήθηκε κατά τη διάρκεια της ανανέωσής της από μια αύξηση ισχύος της τάξης των 20 ίππων, φτάνοντας αισίως τους 265 ίππους. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η VW επιφυλάσσει ανάλογη μεταχείριση και για την έκδοση Clubsport η οποία υπενθυμίζεται ότι στην μέχρι σήμερα γνωστή παραλλαγή της αποδίδει 300 ίππους.

Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πάντως είναι ότι η ισχύς θα εξακολουθεί να προέρχεται από δίλιτρο turbo κινητήρα 2,0 λίτρων ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς όπως επιβάλλει η παράδοση των GTI.
Όπως και στο παρελθόν για την καλύτερη διαχείριση της ισχύος, το GTI Clubsport θα διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο προδιαγράφεται βελτιωμένο στην νέα έκδοση σε συνδυασμό με αποκλειστικές για την έκδοση ρυθμίσεις στην ανάρτηση.
Σε σχεδιαστικό επίπεδο θα ακολουθήσει το μοτίβο της έκδοσης GTI διαθέτοντας ωστόσο ορισμένα πιο επιθετικά στοιχεία στις λεπτομέρειες που θα κάνουν την έκδοση Clubsport να ξεχωρίζει όπως για παράδειγμα οι χαρακτηριστικοί κλασικοί τροχοί 19 ιντσών που θυμίζουν το Golf GTI 5ης γενιάς.

Όπως και η υπόλοιπη γκάμα του ανανεωμένου Golf από την έκδοση Clubsport δεν θα λείψουν αυτονόητα οι ψηφιακές αναβαθμίσεις που έχουν συντελεστεί στο εσωτερικό με κυρίαρχη την πιο διαισθητική σε λειτουργία οθόνη για το infotainment των 12,9 ιντσών η οποία ενσωματώνει βελτιωμένο σύστημα φωνητικών εντολών σε συνδυασμό με ChatGPT.
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442