Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: «Οι πολίτες στις ευρωεκλογές να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία»

Μακρόν: «Οι πολίτες στις ευρωεκλογές να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία»

Μήνυμα υπέρ της Ευρώπης και κατά της ακροδεξιάς μετέδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος από το Βερολίνο όπου βρίσκεται.

Να αποδοκιμάσουν τη «γοητεία του αυταρχισμού» και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία κάλεσε τους ευρωπαίους πολίτες, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απευθυνόμενος σε νεαρό ηλικιακά κοινό, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Γερμανία.

«Ποτέ δεν είχαμε τόσους πολλούς εχθρούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (…) Νομίζω ότι βασικά έχουμε μια μορφή κρίσης στη δημοκρατία μας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Υπάρχει μια γοητεία στον αυταρχισμό, που μεγαλώνει στις δημοκρατίες μας» παραδέχθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας

Την ίδια ώρα, παραδέχθηκε πως σήμερα υπάρχει μια μορφή γοητείας για τον αυταρχισμό που αναδύεται στις δυτικές δημοκρατίες. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η πεποίθηση που επικρατεί, «βασικά είναι ότι αυτή η Ευρώπη θα ήταν πιο απλή αν ήμασταν εθνικιστές».

«Συνηθίσαμε τη Δημοκρατία»

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει το πρόβλημα, με φόντο την άνοδο της ακροδεξιάς στη γηραιά Ήπειρο, υποστήριξε πως «έχουμε συνηθίσει τη δημοκρατία και έχουμε ξεχάσει ότι αυτή είναι ένας αγώνας».

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι αυτός ο πολιτικός χώρος ωφελείται από τη Δημοκρατία και φτάνει στο σημείο να την επικρίνει τελικά για την ίδια της την ύπαρξη.

Οι δύο Πρόεδροι με τις συζύγους τους

Να ψηφίσουμε τους υπέρμαχους της ευρώπης

Για αυτούς τους λόγους, «είναι σημαντικό να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές για το κόμμα που υποστηρίζουμε και το οποίο είναι ένα κόμμα που υπερασπίζεται την Ευρώπη», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Αυτή είναι η Ευρώπη που καθιστά δυνατή την υπεράσπιση της δημοκρατίας, την απουσία ηγεμονίας στην ήπειρό μας και την ικανότητα να ανταποκριθούμε μαζί σε αυτές τις προκλήσεις», επέμεινε.

Το πλαίσιο της επίσκεψης

Ο Μακρόν έφτασε στη Γερμανία νωρίτερα για μια τριήμερη επίσημη επίσκεψη με σκοπό να επιβεβαιώσει τη δύναμη του γαλλογερμανικού άξονα και να προσπαθήσει να ξεπεραστούν οι διαφορές σε κυρίαρχα θέματα τριβής όπως η στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας, η ευρωπαϊκή ένωση κεφαλαιαγορών και το μοντέλο ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υψηλής σημειολογικής αξίας η επίσκεψη του Μακρόν στη Γερμανία

«Το γεγονός ότι ο Μακρόν είναι εδώ, για να γιορτάζει τη δημοκρατία μαζί μας, να δώσουμε ένα μήνυμα ότι χρειαζόμαστε μια συμμαχία δημοκρατών στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στην Γερμανία έπειτα από 24 χρόνια.

inSports

Νέος προπονητής της Εθνικής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας, καθώς ήρθε σε προφορική συμφωνία για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024