Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Bronzer: Πώς θα το εφαρμόσετε για μπρονζέ επιδερμίδα όλο τον χρόνο

Bronzer: Πώς θα το εφαρμόσετε για μπρονζέ επιδερμίδα όλο τον χρόνο

Τα μυστικά των makeup artists που αξίζει να γνωρίζετε.

Το bronzer χαρίζει στο δέρμα ένα ηλιόλουστο και σέξι αποτέλεσμα, ενώ δημιουργεί την ψευδαίσθηση των πιο σμιλευμένων ζυγωματικών. Όμως, μερικές φορές μπορεί να κάνει «νερά», να δείχνει περισσότερο πορτοκαλί ή απλά… ανύπαρκτο. Υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το bronzer σας και να πετύχετε τη λάμψη των ονείρων σας.

Οι makeup artists Tobi Henney και Sarah Egan μοιράστηκαν τις συμβουλές τους για να κάνετε την εφαρμογή του bronzer «παιχνιδάκι».

Λάβετε υπόψη τον τόνο & τον τύπο του δέρματός σας

Φροντίστε ώστε η απόχρωση bronzer που θα επιλέξετε να μην είναι παραπάνω από δύο τόνους πιο σκούρα από την επιδερμίδα σας και, οπωσδήποτε, λάβετε υπόψιν στην επιλογή και τα undertones σας, αν είναι θερμά, ψυχρά ή ουδέτερα. Αποφύγετε τις αποχρώσεις του πορτοκαλί οι οποίες μπορεί να δείχνουν αφύσικες σε οποιονδήποτε τόνο επιδερμίδας. Τέλος, έχετε υπόψιν ότι μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική απόχρωση bronzer τον χειμώνα από ό,τι το καλοκαίρι, ανάλογα με το πόσο έχετε μαυρίσει.

Εάν έχετε λιπαρό ή κανονικό δέρμα, ένα bronzer σε μορφή πούδρας είναι η καλύτερη επιλογή. Απλώστε το με ένα fluffy πινέλο για ομοιόμορφη εφαρμογή. Από την άλλη, τα κρεμώδη ή υγρά bronzers λειτουργούν καλύτερα στις ξηρές επιδερμίδες και μπορείτε να τα εφαρμόσετε με τα δάχτυλα ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ.

Τα σημεία εφαρμογής

Αφού απλώσατε το foundation, το concealer και το ρουζ, σειρά έχει το bronzer. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να το εφαρμόσετε σε όλα τα σημεία που σας «φιλάει» ο ήλιος, δηλαδή στη μύτη, το πηγούνι, τους κροτάφους, κάτω από τα ζυγωματικά. Μερικοί makeup artists το περνάνε και λίγο από τα βλέφαρα όταν κάνουν πιο ανοιχτόχρωμα eye makeup looks, για να «ζεστάνουν» το βλέμμα.

Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε το bronzer σας και προς τον λαιμό σας για ένα ομοιόμορφο sun-kissed αποτέλεσμα. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε bronzer σώματος, εφαρμόστε το στην παλάμη των χεριών σας και απλώστε το στα σημεία που θα είναι εκτεθειμένα -αν φοράτε π.χ. μίνι φόρεμα- ξεκινώντας από τα πόδια σας, με ανοδικές κινήσεις -χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη για να βεβαιωθείτε ότι δε θα χάσετε κανένα σημείο.

Πώς θα εφαρμόσετε το bronzer

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε bronzer σε μορφή πούδρας, πάρτε μια ποσότητα με το πινέλο σας και τινάξτε το ελαφρώς, για να φύγει η περίσσια προϊόντος. Έπειτα, εφαρμόστε το στα ζυγωματικά με κυκλικές κινήσεις κάνοντας πολύ καλό blending, συνεχίστε στους κροτάφους και τη γραμμή της γνάθου. Ολοκληρώστε εφαρμόζοντας λίγο bronzer και στον λαιμό σας για να μη δημιουργηθεί διχρωμία. Εάν επιλέξετε κρεμώδες bronzer, πάρτε λίγη ποσότητα με το δάχτυλό σας και μετά εφαρμόστε το ταμποναριστά στις περιοχές όπου θέλετε το δέρμα να δείχνει φυσικά λαμπερό -κάτω από τα ζυγωματικά, στους κροτάφους και λίγο στο μέτωπο. Στη συνέχεια, φιξάρετε το bronzer με πούδρα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

«Κλειδώστε» το αποτέλεσμα

«Αφήστε το bronzer να στεγνώσει στο δέρμα σας για πέντε λεπτά. Αν έχετε την τάση να ιδρώνετε, μπορείτε να φιξάρετε το bronzer με λίγη setting powder. Λάβετε, επίσης, υπόψη τα σημεία με τάση για λιπαρότητα, όπως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι» συμβουλεύει η Sarah Egan.

Πηγή: GRACE

inSports

Στίβεν Φράι για Γλυπτά Παρθενώνα: «Θα ήταν αριστοκρατικό αν το Βρετανικό Μουσείο τα επέστρεφε»

Την τελευταία δεκαετία, ο ηθοποιός Στίβεν Φράι κάνει εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024