Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τι πραγματικά σκέφτηκε ο Κάρολος για το διχαστικό «κόκκινο» πορτρέτο του;

Τι πραγματικά σκέφτηκε ο Κάρολος για το διχαστικό «κόκκινο» πορτρέτο του;

Τι σκεφτόταν ο βασιλιάς Κάρολος μήνες πριν την αποκάλυψη του «φλογερού» πορτρέτου του από τον Jonathan Yeo;

Όταν ο Jonathan Yeo αποκάλυψε τον επίσημο πίνακα του βασιλιά Καρόλου την περασμένη εβδομάδα, το πορτρέτο- με τίτλο «HM King Charles III» (Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’) ακολούθησε μια θύελλα αντιδράσεων από τους Βρετανούς και τον κόσμο των σόσιαλ μίντια.

Η καθολική χρήση του κόκκινου χρώματος στον καμβά των 8 μέτρων έγινε αντικείμενο χιλιάδων μιμιδιών και βίντεο TikTok. Ήταν μια αντίδραση που ο καλλιτέχνης, ο οποίος έχει ζωγραφίσει αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δεν είχε προβλέψει.

Οι κόρες του καλλιτέχνη το διασκέδασαν

Στο A Right Royal Podcast αυτής της εβδομάδας, η παρουσιάστρια Andrea Caamano και η βασιλική συντάκτρια του HELLO!, η Emily Nash, συνάντησαν τον διάσημο καλλιτέχνη για να μιλήσουν για τον πίνακα του -ο οποίος πίνακας ετοιμαζόταν για τέσσερα χρόνια.

Έτσι, έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για μερικές από τις ξεκαρδιστικές αντιδράσεις του κόσμου –οι δύο κόρες του το διασκέδασαν, πάντως-, καθώς και για το τι πραγματικά σκέφτηκε ο Κάρολος γι’ αυτόν.

«Αν είχε τρομοκρατηθεί με το κόκκινο; Νομίζω λίγο, για αυτό το ξανασκέφτηκα και το έκανα πιο απαλό»

Δείτε το βίντεο της αποκάλυψης του πορτρέτου 

Τον τρόμαξε το κόκκινο;

Ο Jonathan μιλάει για τις τετράωρες συναντήσεις του με τον βασιλιά, μερικές από τις οποίες συνέβησαν πριν ακόμα ανέβει στον θρόνο. Επίσης, μιλάει για το πώς αντέδρασε ο μονάρχης στη χρήση του κόκκινου χρώματος από τον ίδιο στην τελευταία τους συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

«Όταν του το έδειξα τον Νοέμβριο, όταν ήταν κατά τα τρία τέταρτα έτοιμο… σίγουρα το πρόσωπο ήταν έτοιμο, το σώμα ήταν σχεδιασμένο και το χρώμα ήταν ως επί το πλείστον σχεδόν όπως ήταν, στο τέλος. Αν είχε τρομοκρατηθεί με το κόκκινο; Νομίζω λίγο, για αυτό το ξανασκέφτηκα και το έκανα πιο απαλό. Αλλά δε φάνηκε να τον απασχολεί το χρώμα, τελικά», αποκαλύπτει ο Jonathan.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @jonathanyeo

Γιατί η χρήση του κόκκινου χρώματος;

Ο ζωγράφος εξηγεί γιατί εμπνεύστηκε το έντονο χρώμα: «Αυτό ήταν κάτι που είχα πάρει από νωρίς την απόφαση να δοκιμάσω. Επειδή πίστευα ότι ήταν ένα ενδιαφέρον χρώμα και ήθελα να είναι ενδιαφέρον το πορτραίτο, να δημιουργεί ένταση».

Γνώριζε ότι η χρήση του χρώματος θα προκαλούσε τόσο μεγάλο διχασμό;  «Δεν πίστευα ότι ήταν επικίνδυνο ή ρίσκο να το κάνω, πίστευα ότι ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον χρώμα, όπως είπα» απάντησε.

Το πορτραίτο έγινε viral

«Ήταν μια πιο επίσημη ανάθεση από ό,τι έχω συνηθίσει», προσθέτει ο Jonathan. Η εταιρεία The Drapers Company έδωσε στον ζωγράφο ένα συγκεκριμένο μέγεθος «επειδή έπρεπε να ταιριάξει με κάποια άλλα βασιλικά πορτρέτα που έχουν στην αίθουσά τους».

Του είπαν επίσης ότι ο Κάρολος έπρεπε να φοράει στολή, «τον χιτώνα της Ουαλικής Φρουράς με το έντονο κόκκινο χρώμα του». Έτσι, ο στόχος του ήταν «να βρει πώς να το ενσωματώσει αυτό».

Ο Jonathan αποκαλύπτει επίσης αν ο μονάρχης επικοινώνησε μαζί του αφού το πορτραίτο έγινε viral.

*Με στοιχεία από hellomagazine.com

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024