Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ακρίβεια: Πρωταθλητισμό στην αγορά ακινήτων κάνουν τα νότια προάστια

Ακρίβεια: Πρωταθλητισμό στην αγορά ακινήτων κάνουν τα νότια προάστια

Πάνω από τα 3.600 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο οι τιμές πώλησης στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι νότιες περιοχές πρωτοστάτησαν και πάλι με τη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο σε αυτές να φτάνει τα 3.664 ευρώ/τ.μ., αντικατοπτρίζοντας ετήσια αύξηση 8,8%.

Τα νότια προάστια της Αττική, σύμφωνα με έρευνες, καταλαμβάνουν τα πρωτεία τόσο της ακρίβειας όσο και των νέων κατασκευών για το 2023 και για τους πρώτους μήνες του 2024.

Στα κορυφαία προάστια με τις υψηλότερες ζητούμενες τιμές περιλαμβάνονται η Βουλιαγμένη, όπου η μέση τιμή έφτασε τα 6.400 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (+2,4%) ενώ ακολουθούν η Βούλα με 5.495 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (+12,1%), η Γλυφάδα με 4.811 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (+10,0%), και ο Άλιμος με 4.778 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (+9,6%).

Οι προοπτικές των ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπερτερούν

Στις αυξήσεις που παρατηρούνται στο πρώτο τρίμηνο του έτους συνετέλεσε και το εν εξελίξει project του Ελληνικού με τις προοπτικές των ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα να υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό αυτών γύρω από την Κηφισιά.

Ηπιότερες αυξήσεις και πιο προσιτές τιμές καταγράφονται στις υπόλοιπες περιοχές των νοτίων, όπως ο Άγιος Δημήτριος, η Ηλιούπολη, η Νέα Σμύρνη, η Καλλιθέα και η Αργυρούπολη.

Τα πλεονεκτήματα

Εκτός από την πλεονεκτική θέση σε σχέση με τη θάλασσα, τα πλεονεκτήματα στις περιοχές αυτές είναι η καλή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση (γραμμή μετρό και γραμμή τραμ), ενώ σημαντικός αριθμός κατοικιών προς διάθεση, κυρίως νεόδμητων, πολύ καλής ή πολυτελούς κατασκευής μεγάλου σχετικού μεγέθους.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του εθνικού αερολιμένα από την περιοχή του Ελληνικού η ζήτηση κατοικίας άρχισε να αυξάνεται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αργότερα με την έλευση του μετρό, τα έργα ανάπλασης του φαληρικού όρμου και τον θετικό αντίκτυπο από τη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διαχύθηκε σε μεγαλύτερη έκταση.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Παρατηρητηρίου Αγοράς Ακινήτων Green Estate, το μέσο ακίνητο που πωλήθηκε το εννεάμηνο του 2023 στα νότια προάστια κόστισε κατά 44% περισσότερο από το 2022 και κατά 49% από το 2021.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η πρόσφατη έρευνα της REMAX. Οι τιμές στα νεόδμητα ακίνητα σημείωσαν σημαντικές αυξήσεις τους τελευταίους μήνες, με μέσο όρο 15,8%. Ειδικότερα, οι περιοχές Βάρης, Γλυφάδας και Ελληνικού παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση ανά τετραγωνικό μέτρο. Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα ακίνητα, η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, κατά μέσο όρο 17,2%.

Sports in

Ελλάδα – Πολωνία 78-73: Θετικό δείγμα ενόψει Προολυμπιακού (vid)

Η Ελλάδα παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο (πλην του πρώτου δεκαλέπτου) στο πρώτο της φιλικό και επιβλήθηκε με 78-73 της Πολωνίας στο ΣΕΦ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024