Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: Πεντάχρονη πέθανε έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό στα χέρια του πατριού της - Ένα χρόνο την κακοποιούσε

Καναδάς: Πεντάχρονη πέθανε έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό στα χέρια του πατριού της – Ένα χρόνο την κακοποιούσε

Ήταν χειριστικός και καταχρηστικός, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, και απειλούσε να αυτοκτονήσει αν ποτέ η μητέρα του παιδιού τον εγκατέλειπε

Λίγο μετά τα πέμπτα της γενέθλια το 2020, η Chloe Guan-Branch από την Οτάβα του Καναδά βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της.

Η γέννησή της το 2015 είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σχεδόν όλων των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, καθώς είχε γεννηθεί σε αεροπλάνο κατά τη διάρκεια πτήσης προς την Ιαπωνία.

Το παιδί, σύμφωνα με πρόσφατα δικαστικά έγγραφα, πέθανε λόγω άγριου ξυλοδαρμού από τα χέρια του πατριού της, κάτι που όπως αποκαλύφθηκε συνέβαινε τακτικά και για σχεδόν ένα χρόνο.

Οι αρχές ανέφεραν ότι υπέφερε επί μέρες από έντονους πόνους λόγω τραυματισμού στην κοιλιακή χώρα και ότι η μητέρα της αρνήθηκε να την πάει στο νοσοκομείο επειδή ήταν γεμάτη μελανιές και προφανώς θα καλούνταν να δώσει εξηγήσεις.

Ο θύτης της, ο πρώην φίλος της μητέρας της Justin Cassie-Berube, καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, εγκληματική αμέλεια που προκάλεσε θάνατο, μη παροχή των αναγκαίων για τη ζωή, επίθεση που προκάλεσε σωματική βλάβη και επίθεση, σύμφωνα με το CBC.

Η μητέρα της Chloe και ο βιολογικός της πατέρας

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης έμεναν αδημοσίευτες μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

Η Chloe γεννήθηκε την Ημέρα της Μητέρας, με τον ερχομό της να γίνεται παγκόσμια είδηση και ιστορίες να παρουσιάζουν τη ζωή της μητέρας της και του βιολογικού πατέρα της, Wes Branch.

Η μητέρα της τότε είχε δηλώσει πως δεν είχε ιδέα πως ήταν έγκυος.

«Απλά δεν θέλω να δω το πρόσωπό της πια μελανιασμένο και χτυπημένο»

Μήνες μετά τη γέννησή της, η Chloe απομακρύνθηκε από τους γονείς της και τέθηκε υπό τη φροντίδα της Εταιρείας Βοήθειας Παιδιών λόγω ανησυχιών για τους καβγάδες του ζευγαριού. Η Guan και ο Branch χώρισαν αμέσως μετά και αποξενώθηκαν.

Η Chloe επέστρεψε στη μητέρα της όταν ήταν 3 ετών και τον Φεβρουάριο του 2019, η Guan και η κόρη της μετακόμισαν στην Οτάβα για να ζήσουν με τον νέο φίλο της, τον Cassie-Berbue.

Ο Cassie-Berube ήταν χειριστικός και καταχρηστικός, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, και απειλούσε να αυτοκτονήσει αν ποτέ η Guan τον εγκατέλειπε.

Τα σημάδια

Τον Αύγουστο του 2019, ένας γείτονας παρατήρησε μώλωπες στα χέρια της Chloe. Στη συνέχεια, γύρω στα Χριστούγεννα, ο ίδιος γείτονας θυμήθηκε ότι είδε το παιδί με ένα «μελανιασμένο και χτυπημένο» πρόσωπο, κατέθεσε.

Ένα μήνυμα κειμένου από τον Νοέμβριο του 2019 που ανακάλυψε η αστυνομία δείχνει την Guan να λέει στον Cassie-Berube να μην πειράξει το πρόσωπο του παιδιού.

«Απλά δεν θέλω να δω το πρόσωπό της πια μελανιασμένο και χτυπημένο», έγραψε. «Δεν θέλω να βγαίνω έξω και να πρέπει να καλύπτω το πρόσωπό της επειδή έχει σημάδια πάνω του. Αυτό είναι ύποπτο».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η κακοποίηση της Chloe εντάθηκε.

Η Chloe με τον κακοποιητή πατριό της

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα λίγο πριν κλείσει τα 5 έτη, υπέστη ρήξη της ουροδόχου κύστης.

Ο Cassie-Berube κάλεσε την αστυνομία στις 15 Μαΐου, όταν βρήκε τη Chloe να μην αναπνέει στο κρεβάτι της μετά από μέρες βασανιστικού πόνου.

Ένας ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι πέθανε από αμβλύ τραύμα στην ουροδόχο κύστη της.

Eίχε επίσης αρκετές εμφανείς μελανιές στο πρόσωπό της και σε όλο της το σώμα που «δεν ήταν από μια απλή πτώση», πολλαπλά επουλωμένα κατάγματα πλευρών και πιθανά εγκαύματα από τσιγάρο κοντά στη μέση της, κατέθεσε ο ιατροδικαστής.

«Διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό»

Η αιτία του θανάτου της προσδιορίστηκε ως οξεία ουραιμία – μια κατάσταση που προκαλεί έντονο πόνο και προκαλεί ναυτία και εμετό καθώς τα απόβλητα εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Ο Cassie-Berube παραδέχτηκε ότι χτύπησε βίαια το παιδί, αλλά δήλωσε ότι δεν τη χτύπησε στην κοιλιά. Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν αν η ρήξη προκλήθηκε από γροθιές ή από πτώση.

Τους δύο μήνες πριν από το θάνατό της, ο Cassie-Berbue παραδέχτηκε ότι έπινε σε σημείο που να χάνει τις αισθήσεις του.

Κατά τη διάρκεια της καταδίκης του την 1η Μαρτίου του 2024, ένας δικαστής δήλωσε ότι ο Cassie-Berube «δεν ήταν πιστευτός όταν προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει το ρόλο του» στο θάνατο της Chloe.

«Διαψεύδει τον εαυτό του πολλές φορές, παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα σε ορισμένες περιπτώσεις και μερικές φορές ωραιοποίησε κατάφωρα τμήματα της αφήγησής του», είπε ο δικαστής.

Η ακρόαση της καταδίκης του έχει προγραμματιστεί για σήμερα, 24 Μαΐου.

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024