Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: «Δεν υπάρχει ένταλμα εις βάρος του Νετανιάχου» - Αποφεύγει να πάρει θέση ο Σολτς

Γερμανία: «Δεν υπάρχει ένταλμα εις βάρος του Νετανιάχου» – Αποφεύγει να πάρει θέση ο Σολτς

Ο καγκελάριος απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα όταν ερωτήθηκε αν η Γερμανία θα εκτελούσε ενδεχόμενο ένταλμα σύλληψης

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέφυγε σήμερα να τοποθετηθεί σχετικά με το εάν η Γερμανία θα εκτελούσε ενδεχόμενο ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εις βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι ακόμη δεν υπάρχει τέτοιο ένταλμα και ότι το Ισραήλ είναι κράτος με ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

«Το Ισραήλ είναι δημοκρατικό κράτος, με ισχυρή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη» αρκέστηκε να πει ο Σολτς

«Ένα συμβούλιο δικαστών θα αποφασίσει. Και κατά τη λήψη της απόφασής τους, οι δικαστές θα λάβουν υπ’ όψιν τους ότι το Ισραήλ είναι δημοκρατικό κράτος, με ισχυρή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Σολτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Λουίς Μοντενέγκρο.

Εν τω μεταξύ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διατάξει τη σύλληψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εφόσον εκδοθεί αντίστοιχο ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ερωτώμενος σχετικά με το εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ζητούσε την σύλληψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου σε γερμανικό έδαφος, εφόσον είχε εκδοθεί ανάλογο ένταλμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστράιτ απάντησε ότι «φυσικά, τηρούμε τον νόμο», προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι πρόκειται για υποθετικό ερώτημα. Ο σεβασμός των αποφάσεων του ΔΠΔ αποτελεί «θεμελιώδη» θέση της κυβέρνησης, διευκρίνισε στη συνέχεια.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, δηλώνοντας σε συνέντευξή της ότι «πάντα υποστηρίζαμε ως κυβέρνηση το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο – τόσο η καγκελαρία όσο και εμείς ως υπουργείο Εξωτερικών. Εκτιμούμε την ανεξαρτησία των δικαστηρίων. Δεν μπορούμε να διαλέγουμε, σήμερα μας αρέσει ένα πιάτο και αύριο όχι».

inSports

Ελ Κααμπί: «Στον Ολυμπιακό εισέπραξα αγάπη και σεβασμό και έγινα μέρος ενός θρυλικού επιτεύγματος»

Ο Μαροκινός «killer» του Ολυμπιακού μίλησε σε media στην χώρα του για την ιστορική χρονιά στους Πειραιώτες με την κατάκτηση του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024