Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τα μηνύματα Κασσελάκη με την επίσκεψη στην Παλαιστίνη - Ποιοι θα τον συνοδεύουν

Τα μηνύματα Κασσελάκη με την επίσκεψη στην Παλαιστίνη – Ποιοι θα τον συνοδεύουν

Ποιοι θα συνοδεύουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη στην επίσκεψη στην Παλαιστίνη και τα μηνύματα που επιθυμεί να στείλει - Η απάντησή του για τη Χαμάς

Ως αποφασιστική κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού και σημασίας εκτιμούν στην Κουμουνδούρου την επιλογή να μεταβεί στην Παλαιστίνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τη γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ράνια Σβίγκου, την τομεάρχη Εξωτερικών Ρένα Δούρου και τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα βρεθούν την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου στη Ραμάλα.

Αναμένεται να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή, στέλνοντας μήνυμα στήριξης των επίσημων Αρχών της Παλαιστίνης. Ωστόσο, το μείζον που επιθυμούν να αναδειχθεί από την επίσκεψη είναι η εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Παλαιστίνη και η συνεχιζόμενη σφαγή αμάχων. Σημειώνεται ότι οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου ξεπερνούν -σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό- τις 35.000, που στην πλειονότητά τους είναι άμαχοι.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε ό,τι αφορά το πώς εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τη Χαμάς ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε χθες στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «ONE» ότι «το βασικό είναι ότι αυτό το ανθρωπιστικό κομμάτι το οποίο κάνει τοπικά, είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να έκανε η Δύση μαζί με αντιτρομοκρατικό έργο έτσι ώστε να μπορεί να τελειώνει αυτή η ιστορία με τη Χαμάς και να μπορέσει η Παλαιστίνη να έχει και μια πορεία ειρήνης, δύο κράτη το ένα δίπλα από το άλλο, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βάσει των συνόρων του 1967».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Νόαμ Κατς είχε αντιδράσει εντόνως για την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Attica TV» πως «η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο, όντως, κάνει τρομοκρατικές ενέργειες».

Θα μεταβούν αρχικά στο Τελ Αβίβ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς για το εάν η κίνησή του μπορεί να έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της Ελλάδος με το Ισραήλ, απάντησε ότι «δεν μπορείς να βάζεις την ανθρώπινη ζωή και το ηθικά και ιστορικά δίκαιο σε μια εξίσωση βραχυπρόθεσμης οικονομικής προτεραιότητας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τα στελέχη που τον συνοδεύουν θα μεταβούν αρχικώς στο Τελ Αβίβ και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν τις διήμερες επαφές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακαριώτατο Θεόφιλο Γ’.

Ακόμη, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στέκονται ιδιαίτερα στις αποφάσεις του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη καθώς, όπως τονίζουν, και η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και παρά πολλά χρόνια το σοβαρότατο πρόβλημα διχοτόμησης της Κύπρου. Παράλληλα, η επίσκεψη γίνεται μόλις λίγες μέρες μετά την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Ιρλανδία. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει και αυτή σε αναγνώριση.

Τέλος, σημειώνεται ότι η σκέψη για επίσκεψη στην Παλαιστίνη υπήρξε εντός της εβδομάδας στους επιτελείς της Κουμουνδούρου. Χθες ελήφθη η τελική απόφαση για τη μετάβασή τους.

Το σημερινό πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Τις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη – συνάντηση στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Νέο Φάληρο, στις 12:30.

Ακόμη, θα βρεθεί στη Βουλή ώστε να παρακολουθήσει τη συζήτηση για «την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας» που προκλήθηκε έπειτα από αίτημα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου.

inSports

Χαμός και στον Άγιο Νικόλαο: Ολοκληρώθηκε η περιοδεία των τροπαίων στην Κρήτη (vid)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024