Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πιέζεστε για το «τέλειο» σώμα ενόψει καλοκαιριού; Ώρα να το ξανασκεφτείτε

Πιέζεστε για το «τέλειο» σώμα ενόψει καλοκαιριού; Ώρα να το ξανασκεφτείτε

Μην αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις να σας χαλάνε τις ξέγνοιαστες στιγμές αυτήν αλλά και κάθε άλλη εποχή

Μετρώντας αντίστροφα τις μέρες για να μπούμε και επισήμως στο καλοκαίρι, ίσως έχετε προ πολλού βάλει μια προθεσμία γεμάτη «πρέπει» ως προς την άσκηση και τη διατροφή για να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Στην πραγματικότητα όμως, το να μετράτε θερμίδες και να υπερβάλλετε στο γυμναστήριο για να φαίνεστε «τέλειοι» στο μαγιό, μπορεί να σας προκαλέσει περιττό στρες και να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Άλλωστε, πότε κατακτήσατε έναν… ιδανικό, τουλάχιστον για τα κοινωνικά δεδομένα, στόχο και μείνατε πλήρως ικανοποιημένοι από αυτό; Το «τέλειο» δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε, πιθανότατα δεν θα μας ήταν ποτέ αρκετό.

Γιατί λοιπόν να μην αγωνιάτε για το καλοκαίρι για ευχάριστους λόγους; Αντί να ανυπομονείτε να δείτε αποτελέσματα στο κορμί, δεν θα ήταν προτιμότερο να ανυπομονείτε να απολαύσετε τη θάλασσα, το φως, τις εκδρομές σας;

Η εποχή αυτή έχει τόσα να σας προσφέρει που η όποια πίεση φαντάζει τελικά περιττή.

Μην αφήσετε το άγχος του μαγιό να σας χαλάσει τις καλοκαιρινές σας στιγμές

Για να τα καταφέρετε:

Αναγνωρίστε από πού προέρχεται η πίεση

Οι εικόνες του «τέλειου» σώματος και η πληθώρα αυστηρών προγραμμάτων διατροφής και άσκησης που βλέπετε και διαβάζετε, μπορεί να σας κάνουν να βλέπετε το σώμα σας ως εμπόδιο. Το σώμα σας όμως δεν είναι το πρόβλημα.

Όποτε αρχίζετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις σχετικά με την εικόνα του, κάντε μια παύση. Σκεφτείτε πως μέσα σε αυτό το σώμα «κατοικείτε», μέσω αυτού κλαίτε, γελάτε, αγαπάτε. Δεν νομίζετε πως του αξίζει μια καλύτερη αντιμετώπιση;

Δεν είναι βεβαίως κακό να προχωράτε σε αλλαγές και να βάζετε τους προσωπικούς σας στόχους υγείας και ευεξίας. Αλλά άλλο αυτό, κι άλλο να «αυτοτιμωρείστε» με ακραίους περιορισμούς μόνο και μόνο επειδή έτσι «πρέπει».

Κεφάλαιο «social»

Τα ιδανικά κορμιά που ξεπηδούν παντού σε εικόνες στα social, καλώς ή κακώς, δεν συνεπάγονται την ευτυχία ούτε την καλή υγεία. Αποφύγετε τη θέαση μιας φιλτραρισμένης πραγματικότητας και ακολουθήστε άτομα που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Δεν χρειάζεται ενόψει καλοκαιριού να ακολουθείτε μόνο εκείνους και εκείνες που μιλούν μονάχα για δίαιτα και γυμναστική. Υπάρχουν τόσα προφίλ ατόμων που αναφέρονται σε όμορφους καλοκαιρινούς προορισμούς και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Ανοίξτε λοιπόν τους ορίζοντες των social και πιθανότατα θα χαλαρώσετε, θα μάθετε νέα πράγματα και θα «ανεβείτε» ψυχολογικά.

Θυμηθείτε: Έχετε ήδη ένα «καλοκαιρινό» σώμα

Το πιο σημαντικό ίσως πράγμα που πρέπει να κάνετε καθώς προετοιμάζεστε για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε την εμφάνισή σας για να ταιριάξετε σε οποιαδήποτε πρότυπα. Το σώμα σας είναι ήδη έτοιμο για την παραλία!

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πιέζεστε με περιοριστικές δίαιτες για να προλάβετε να χάσετε βάρος μέχρι το πρώτο σας μπάνιο. Πάρτε το χρόνο σας για να πετύχετε τους στόχους που επιθυμείτε. Με άλλα λόγια, ασχοληθείτε με το σώμα σας έχοντας ως προτεραιότητα τα θέλω σας και την υγεία σας, όχι το μαγιό που θα φορέσετε.

Ώρα λοιπόν να σταματήσετε να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και την αξία σας και να κρατήσετε γι’ αυτό το καλοκαίρι μόνο τον ενθουσιασμό…

Πηγή: vita.gr

inSports

Το πάρτι των ερυθρόλευκων για την κατάκτηση του τίτλου στην Handball Premier (pics)

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση της Handball Premier, με τους ερυθρόλευκους να σηκώνουν στο Κλειστό της Ηλιούπολης το τρόπαιο, πανηγυρίζοντας μαζί με τον κόσμο τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024