Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Πιστεύει πραγματικά η Κέιτ Μπλάνσετ ότι είναι “μεσοαστή”;»

«Πιστεύει πραγματικά η Κέιτ Μπλάνσετ ότι είναι “μεσοαστή”;»

Η Κέιτ Μπλάνσετ κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2024, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τη νέα της ταινία, Rumours, ανέφερε «είμαι λευκή, είμαι προνομιούχα, ανήκω στη μεσαία τάξη», με τη φράση της αμέσως να δημιουργεί πλήθος αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι πολλά πράγματα: Δύο φορές νικήτρια του Όσκαρ, η ερμηνεύτρια της Lydia Tár, η επιζήσασα από ατύχημα με αλυσοπρίονο και μια καταξιωμένη φιλάνθρωπος. Αυτό που δεν είναι, ωστόσο, είναι μεσοαστή.

Κατά την παρουσία της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2024 των Καννών, η ηθοποιός κλήθηκε να μιλήσει για τη νέα ταινία της, Rumours, για την εμπειρία της ως πρέσβειρα καλής θέλησης για τον ΟΗΕ, καθώς και για το έργο της για την παροχή ευκαιριών σε κινηματογραφιστές πρόσφυγες, όταν χτύπησε νεύρο.

Δύο μέρες πριν είχε προκαλέσει σχόλια και η εικόνα της στο κόκκινο χαλί είχε κάνει τον γύρο του ιντερνετικού κόσμου αφού εμφανίστηκε με τουαλέτα Jean Paul Gaultier, η οποία παρέπεμπε στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας –μία κίνηση που ερμηνεύθηκε ως έκφραση αλληλεγγύης προς τον δοκιμασμένο λαό της Παλαιστίνης.

«Αγαπώ την Κέιτ Μπλάνσετ, αλλά σε ποιον κόσμο είναι “μεσαία τάξη”, έχει παίξει σε δύο μεγάλα franchise και η περιουσία της αγγίζει περίπου τα 90 εκατομμύρια» έγραψε ένας σχολιαστής

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

«Είμαι λευκή, είμαι προνομιούχος, είμαι μεσαίας τάξης», είπε η Κέιτ Μπλάνσετ στην επίμαχη ομιλία της , η οποία μοιράστηκε μέσα από ένα TikTok του Associated Press.

«Όλοι ξέρουμε ότι μπορώ εύκολα να κατηγορηθώ για ένα μικρό σύμπλεγμα λευκής ανωτερότητας, αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, η αλληλεπίδρασή μου με τους πρόσφυγες τόσο στο πεδίο όσο και σε περιβάλλοντα επανεγκατάστασης άλλαξε εντελώς την οπτική μου για τον κόσμο».

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Αν και παίρνει τα εύσημα για την αναγνώριση των φυλετικών και οικονομικών προνομίων της, η Μπλάνσετ φάνηκε να μπερδεύει το TikTok κατηγοριοποιώντας τον εαυτό της -μια γυναίκα με αναφερόμενη καθαρή αξία 95 εκατομμυρίων δολαρίων- ως «μεσαία τάξη».

«Αγαπώ την Κέιτ Μπλάνσετ, αλλά σε ποιον κόσμο είναι “μεσαία τάξη”, έχει παίξει σε δύο μεγάλα franchise και η περιουσία της αγγίζει περίπου τα 90 εκατομμύρια», έγραψε ένας σχολιαστής ενώ ένας άλλος μπήκε στον κόπο να ερμηνεύσει αλλιώς τα λόγια της.

«Προς υπεράσπισή της, μήπως συγκρίνει τον εαυτό της με τον Τζεφ Μπέζος ή τον Ίλον Μάσκ; Στο μέλλον, θα της πρότεινα να σταματήσει στο “λευκή” και «προνομιούχα”, είναι ήδη αρκετά περιγραφικά και τα δύο».

Ένας τρίτος (μεταξύ των εκατοντάδων ψηφιακών σχολιαστών θα δώσει μια άλλη εξήγηση: «Προφανώς η Μπλάνσετ αναφέρεται στην καταγωγή της, η οποία δεν προέρχεται από το old money».

REUTERS/Sarah Meyssonnier

*Με στοιχεία από thecut.com

inSports

Ελ Κααμπί: «Στον Ολυμπιακό εισέπραξα αγάπη και σεβασμό και έγινα μέρος ενός θρυλικού επιτεύγματος»

Ο Μαροκινός «killer» του Ολυμπιακού μίλησε σε media στην χώρα του για την ιστορική χρονιά στους Πειραιώτες με την κατάκτηση του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024