Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κολομβία: Τρομερή έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας - Τουλάχιστον 1 νεκρός και 29 τραυματίες

Κολομβία: Τρομερή έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας – Τουλάχιστον 1 νεκρός και 29 τραυματίες

Μεγάλο μέρος πυροτεχνικού εργοστασίου, στην πλαγιά βουνού, κοντά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας καταστράφηκε εξαιτίας φονικής έκρηξης...

Εκρηξη σε εργοστάσιο που κατασκευάζει πυρίτιδα για πυροτεχνήματα (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω, από το Χ), σε κοινότητα κοντά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογοτά, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα 29 χθες Τετάρτη το απόγευμα, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας, ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε χθες περί τις 17:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) τη βιομηχανική κοινότητα Σοάτσα.

Παράθυρα σπιτιών γύρω από το εργοστάσιο έγιναν θρύψαλα

Μεγάλο μέρος πυροτεχνικού εργοστασίου, στην πλαγιά βουνού, καταστράφηκε εξαιτίας της έκρηξης και συνέχιζε να καίγεται καθώς πλησίαζε η νύχτα, έδειξαν βίντεο από τον αέρα που μετέδωσαν ΜΜΕ.

Η έκρηξη στο εργοστάσιο Pirotécnica El Vaquero, η αιτία της οποίας είναι άγνωστη ως αυτό το στάδιο, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, ανέφερε μέσω X ο δήμαρχος στη Σοάτσα, ο Χουάν Σάντσες Περίκο, διευκρινίζοντας πως έχουν πλέον διακομιστεί σε τέσσερα νοσοκομεία.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο, ανέφερε λίγο αργότερα τον πρώτο νεκρό, μία γυναίκα που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα.

Μια γυναίκα νεκρή

Στάλθηκαν μέσα και οχήματα της πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία από την πρωτεύουσα, γνωστοποίησε ο δήμαρχος στην Μπογοτά, ο Κάρλος Γκαλάν.

Οι τοπικές αρχές επιχειρούν με υποστήριξη της αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και προσωπικού μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών.

Παράθυρα σπιτιών γύρω από το εργοστάσιο έγιναν θρύψαλα, ενώ επιτόπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιοποίησε μέσω X η διεύθυνση του πυροσβεστικού σώματος της Κολομβίας.

inSports

Ολυμπιακός: Ξεσηκωμός και στον Άγιο Νικόλαο για τις κούπες του Conference και του Youth League (pics)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024