Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ταβάρες, ο Φαλ και η μεγάλη διαφορά έναν χρόνο μετά (vids)

Ο Ταβάρες, ο Φαλ και η μεγάλη διαφορά έναν χρόνο μετά (vids)

Ο Έντι Ταβάρες και ο Μουσταφά Φαλ συναντιώνται ξανά, όμως αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έχει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Μόουζες Ράιτ

Ο Ολυμπιακός κινείται σε ρυθμούς… Βερολίνου και Final Four, με το μυαλό όλων στο λιμάνι να είναι στον σπουδαίο ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην «Uber Arena» (24/1, 22:00).

Οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν… εκδίκηση για τον χαμένο περσινό τελικό, απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της φετινής Euroleague κι εκείνη που θεωρείται το μεγάλο φαβορί για να κάνει το back to back στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έρχεται με το καλύτερο ρεκόρ στο Βερολίνο, είναι η πιο πλήρης ομάδα της διοργάνωσης και ο Τσους Ματέο έχει ένα πολύ μεγάλο «όπλο» κάτω από τις δύο ρακέτες. Ο λόγος φυσικά για τον Έντι Ταβάρες, ο οποίος είναι χωρίς αμφιβολία ένα «σκιάχτρο» και στις δυο πλευρές του παρκέ και ουσιαστικά δεν… ματσάρει εύκολα με κανέναν σέντερ στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός όμως από την πλευρά του έχει το αντίπαλο δέος του σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι κι εκείνον που του βάζει την πιο δύσκολη… δουλειά. Ο Μουσταφά Φαλ είναι κοντά στα… κυβικά του Ταβάρες, έχει ύψος 2.18 και υστερεί ελάχιστα απέναντι του (2.20 ύψος ο Ταβάρες).

Σε όλα τα ματς που έχουν παίξει αντίπαλοι ο Γάλλος σέντερ τον έχει περιορίσει, ενώ πέρσι στον τελικό είχε double-double με 13 πόντους (5/9 δίποντα, 3/4 βολές) και 10 ριμπάουντ, όπου και αναδείχτηκε MVP του Final Four.

Φέτος, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός ματσάρει καλύτερα στις θέσεις «4» και «5» με τη βασίλισσα, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ στη διοργάνωση στους ψηλούς. Η μεγαλύτερη διαφορά συγκριτικά με το Final Four στο Κάουνας και τον τελικό με τη Ρεάλ είναι πως οι ερυθρόλευκοι έχουν πλέον στη θέση «5» τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος έχει ύψος 2.13, όμως είναι σίγουρα ένας σπουδαίος σέντερ που μπορει να φθείρει τον Ταβάρες και να του βάλει εξίσου δύσκολα με τον Φαλ.

Tο μειονέκτημα έγινε πλεονέκτημα

Το μειονέκτημα στη θέση «5» που είχε ο Ολυμπιακός το 2023, μπορεί να γίνει πλεονέκτημα, μιας και ο Ολυμπιακός διαθέτει τρεις εξαιρετικούς σέντερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά που μπορούν να βάλουν δύσκολα και στον Έντι Ταβάρες, αλλά και στον Βενσάν Πουαριέ που θα είναι ο παίκτης που θα δίνει ανάσες στον «γίγαντα» από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Ο Μπαρτζώκας έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για τον Ταβάρες, η Ρεάλ δεν θα είναι εύκολο να χτυπήσει εκεί, κάτι που φάνηκε και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου. Το γεγονός ότι πλέον είναι στο 100% και ο Φαλ και ο Μιλουτίνοφ και ο Ράιτ, κάνει τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα επικίνδυνο και υπερπλήρη στις θέσεις «4» και «5» και μπορεί να θωρακίσει τη ρακέτα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιλουτίνοφ θα αποτελέσει «κλειδί» στο Final Four για τον Ολυμπιακό, όπως συνέβη και στη σειρά με την Μπαρτσελόνα, που ήταν καταλυτικός στα Game 4 και Game 5 με τον Σέρβο μάλιστα στο τελευταίο να αναδεικνύεται και MVP.

Φέτος, ο Μίλου μετράει 8 πόντους μέσο όρο και 5,7 ριμπάουντ, ενώ έχει και 14,7 στο σύστημα αξιολόγησης. Την ίδια ώρα ο Μουσταφά Φαλ έχει 7,5 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ, ενώ έχει και 14 στο σύστημα αξιολόγησης. Από κοντά είναι και ο Μόουζες Ράιτ, που κόντρα στον Ταβάρες ενδεχομένως να μην μετρήσει πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής, με τον Αμερικανό να έχει 8,7 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 10,7 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει την τύχη φέτος να μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις και παιχνίδια με μεγαλύτερο βάθος και περισσότερες επιλογές, έχοντας τρεις σέντερ πολύ υψηλού επιπέδου. Και το ματς με τη Ρεάλ θα έχει πολύ παιχνίδι στο ζωγραφιστό γιατί και η βασίλισσα έχει τον καλύτερο ψηλό στην Ευρώπη…

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024