Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Σούνακ

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Σούνακ

«Ήρθα για να αποκαταστήσω την οικονομική σταθερότητα, είναι ο βράχος της σταθερότητας», είπε ο Σούνακ

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προκήρυξε σήμερα το απόγευμα πρόωρες εκλογές για την 4η Ιουλίου, σε  διάγγελμά του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο Ρίσι Σούνακ εμφανίστηκε στο πόντιουμ έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε περήφανος Βρετανός και υποσχέθηκε ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον λαό του μόνο σε σκοτεινές μέρες. Μίλησε για την πανδημία, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.  «Ήρθα για να αποκαταστήσω την οικονομική σταθερότητα, είναι ο βράχος της σταθερότητας», είπε, μεταξύ άλλων.

Στις 30 Μαΐου διαλύεται το βρετανικό κοινοβούλιο

«Είναι η ώρα να αποφασιστεί ποιος θα οδηγήσει τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι ήδη έχει ζητήσει από τον βασιλιά Κάρολο να διαλύσει τη Βουλή. Και αφού αυτό έγινε, ο Σούνακ ανακοίνωσε ότι οι κάλπες στη Βρετανία θα στηθούν στις 4 Ιουλίου 2024.

«Στις 5 Ιουλίου, είτε ο Κιρ Στάρμερ είτε εγώ θα γίνουμε πρωθυπουργοί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έχει δείξει ξανά και ξανά ότι θα πάρει τον εύκολο δρόμο και θα κάνει τα πάντα για να πάρει την εξουσία».

Αν ήταν ευτυχής να εγκαταλείψει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε για να γίνει αρχηγός μόλις πήρε τη θέση, πώς μπορείτε να ξέρετε ότι δεν θα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα αν γίνει πρωθυπουργός;

Όπως έκανε γνωστό το πρωθυπουργικό γραφείο, οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων θα ανασταλούν μεθαύριο Παρασκευή και η Βουλή θα διαλυθεί στις 30 Μαΐου.

Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου θα συγκληθεί στις 9 Ιουλίου και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου.

Λίγα λεπτά με την ανακοίνωση του βρετανού πρωθυπουργού ο Κιρ Στάρμερ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τίτλο «Αλλαγή»

Οι δημοσκοπήσεις

Το πρωί είχε καλέσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο και από τότε οι φήμες στην χώρα οργίαζαν καθώς σήμερα ήταν η τελευταία μέρα που θα μπορούσε να προκηρυχθούν εκλογές μέσα στο καλοκαίρι.  Είναι χαρακτηριστικό πως ο υπουργός εξωτερικών Λόρδος Κάμερον διέκοψε το ταξίδι του στην Αλβανία ενώ ο υπουργός οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο κόμμα των Εργατικών με πάνω από 20 μονάδες διαφορά και γι’ αυτό οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνονταν το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου μια και ο Σούνακ θα είχε το χρόνο να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης του.

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024