Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ο Σουνάκ αναμένεται να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές - Η πιθανή ημερομηνία

Βρετανία: Ο Σουνάκ αναμένεται να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές – Η πιθανή ημερομηνία

ο πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις αρχές του καλοκαιριού

Πρόωρες εκλογές αναμένεται να προκηρύξει σήμερα το απόγευμα ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη υψηλόβαθμες πηγές ο Ρίσι Σούνακ πρόκειται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή εκλογών τον Ιούλιο.

Οι φήμες πάντως για την προκήρυξη εκλογών είχαν ξεκινήσει από το πρωί

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις αρχές του καλοκαιριού, με τις εικασίες να αναφέρουν ότι θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου, αφού υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός έχει επανέλθει υπό έλεγχο και η οικονομία βελτιώνεται.

Οι Εργατικοί προηγούνται περίπου 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις και ο Κιρ Στάρμερ αναμένεται ευρέως να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός, αφού μεταμόρφωσε το κόμμα του μετά την ιστορική εκλογική ήττα του πριν από σχεδόν πέντε χρόνια.

Ο Σούνακ θα κάνει την ανακοίνωση μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, με ανώτερους υπουργούς να αλλάζουν τα σχέδιά τους για να παραστούν.

Οι φήμες πάντως για την προκήρυξη εκλογών είχαν ξεκινήσει να κυκλοφορούν από το πρωί στο κοινοβούλιο κάτι που ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα του επιβεβαίωσαν ή διέψευσαν.

Νωρίτερα σήμερα, όταν ρωτήθηκε περί των εικασιών αυτών, ο Σούνακ παρέμεινε στη διατύπωσή του ότι θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ωστόσο, έπειτα ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον συντόμεψε ένα ταξίδι στην Αλβανία και ο υπουργός Άμυνας επίσης ανέβαλε μια επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αυτά τροφοδότησαν τις εικασίες ότι στη συνεδρίαση θα μπορούσε να χρειαστεί να υπογραφεί μια απόφαση για προκήρυξη εκλογών νωρίτερα από τις ημερομηνίες Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου που οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούσαν πιο πιθανές.

«Μην σας το χαλάσω και θα σας πω την κατάληξη: θα διεξαχθούν γενικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Σούνακ στη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού αγνόησε τις φήμες. «Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό, όπως υπάρχει σχεδόν κάθε εβδομάδα τους τελευταίους πέντε μήνες. Απλώς θα πω το ίδιο που λέω πάντα, ότι δεν αποκλείω τίποτα», είπε σε δημοσιογράφους.

Η πολιτική συντάκτρια του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV, η Ανούσκα Άσθανα, δήλωσε ότι ορισμένοι στη βρετανική κυβέρνηση ενημερώθηκαν περί προκήρυξης εκλογών, χωρίς να τους ειπωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής τους. «Σε ορισμένους στην κυβέρνηση είπαν ότι θα ανακοινωθούν εκλογές, αλλά δεν τους είπαν ημερομηνία», είπε η Άσθανα σε μια ανάρτηση στο Χ.

Οι Εργατικοί, πάντως, ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι κάτι παραπάνω από έτοιμοι για εκλογές. «Είμαστε πλήρως έτοιμοι….όποτε ο πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές. Έχουμε μια πλήρως οργανωμένη και επιχειρησιακή προεκλογική εκστρατεία έτοιμη να ξεκινήσει και πιστεύουμε ότι η χώρα φωνάζει» να γίνουν γενικές εκλογές», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

inSports

Ολυμπιακός: Ξεσηκωμός και στον Άγιο Νικόλαο για τις κούπες του Conference και του Youth League (pics)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024