Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: 66 άτομα κατάθεσαν αγωγή για την σεξουαλική τους κακοποίηση ως παιδιά

ΗΠΑ: 66 άτομα κατάθεσαν αγωγή για την σεξουαλική τους κακοποίηση ως παιδιά

Τουλάχιστον 66 άτομα από 35 ετών και κάτω κατέθεσαν αγωγή σε σχέση με καταγγελόμενη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν ως παιδιά σε κρατικές δομές της Πενσιλβάνια.

Δεκάδες παιδιά που στάλθηκαν σε κέντρα κράτησης ανηλίκων και αντίστοιχες εγκαταστάσεις στην Πενσυλβάνια υπέστησαν σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά βίαιων βιασμών, σύμφωνα με τέσσερις σχετικές αγωγές που κατατέθηκαν την Τετάρτη και περιήλθαν σε γνώση του Associated Press. Οι αγωγές περιγράφουν πώς 66 άτομα, ενήλικες πλέον, λένε ότι έπεσαν θύματα από φύλακες, νοσηλευτές, επόπτες και άλλους. Ορισμένες επιθέσεις αναφέρθηκαν σε άλλους υπαλλήλους και αγνοήθηκαν ή αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία, υποστηρίζουν οι αγωγές.

Οι ισχυρισμοί τους υποδεικνύουν ένα βαθιά προβληματικό σύστημα δικαιοσύνης ανηλίκων στην Πενσυλβάνια, δήλωσε ο Τζερόμ Μπλοκ, δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, η εταιρεία του οποίου κατέθεσε τις νέες υποθέσεις και βοηθά στην άσκηση παρόμοιων αγωγών στο Ιλινόις, το Μέριλαντ, το Νιου Τζέρσεϊ και το Μίσιγκαν.

«Ο σκοπός του συστήματος δικαιοσύνης ανηλίκων είναι να τους αποκαταστήσει, να τους εκπαιδεύσει και να τους αναμορφώσει, να τους δώσει τα εφόδια για να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές», δήλωσε ο Μπλοκ σε τηλεφωνική συνέντευξη πριν από την κατάθεση των αγωγών. «Αντ’ αυτού, αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες τραυματίστηκαν σεξουαλικά ως παιδιά. Ήρθαν σε αυτές τις εγκαταστάσεις και χρειάζονταν βοήθεια. Αντ’ αυτού, τους προκλήθηκε τραύμα».

Οι αγωγές αφορούν το Κέντρο Ανάπτυξης Νέων Loysville, τη Μονάδα Ασφαλούς Θεραπείας South Mountain και τη Μονάδα Ασφαλούς Θεραπείας North Central στο Danville, όλα υπό το Υπουργείο Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Πενσυλβάνια, τη Northwestern Academy της Merakey USA έξω από το Shamokin, η οποία έκλεισε το 2016, και τις εγκαταστάσεις που διαχειρίζονται η VisionQuest National Ltd. με έδρα την Τουσόν της Αριζόνα και η Devereux Advanced Behavioral Health με έδρα τη Βιλανόβα.

Όλοι όσοι υποβάλλουν αγωγή γεννήθηκαν μετά τις 26 Νοεμβρίου 1989 και πληρούν τις νομικές προδιαγραφές της πολιτείας για την υποβολή αγωγών σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδιά.

Σήμερα τα παιδιά είναι από 35 ετών και κάτω, σε ηλικίες που καλύπτουν ζητήματα παραγραφής

Αντίγραφα της αγωγής εστάλησαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το πρωί της Τετάρτης, ζητώντας σχόλια, σε εκπροσώπους του Υπουργείου Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, της Devereux και της Merakey. Αρκετά μηνύματα αφέθηκαν τις τελευταίες ημέρες για την VisionQuest. Όλοι όσοι υποβάλλουν αγωγή γεννήθηκαν μετά τις 26 Νοεμβρίου 1989 και πληρούν τις νομικές προδιαγραφές της πολιτείας για την υποβολή αγωγών σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδιά.

Ο Τζερόμ Μπλοκ δήλωσε ότι η νομική ομάδα εκπροσωπεί επίσης περισσότερους από 100 ανθρώπους που κακοποιήθηκαν με παρόμοιο τρόπο, αλλά πριν από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα βάσει των προθεσμιών για να υποβάλουν αστικές αξιώσεις. Οι προτάσεις να ανοίξει ένα παράθυρο δύο ετών για τέτοιες ξεπερασμένες αξιώσεις έχουν μπλοκαριστεί από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας στη Γενική Συνέλευση (σε Πολιτειακό επίπεδο).

Δεκαοκτώ από τους τελευταίους ενάγοντες περιγράφουν βιασμούς και άλλες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης στις εγκαταστάσεις της Devereux. Ένας άνδρας λέει ότι όταν ήταν 14 ετών, ενώ ήταν ναρκωμένος κατά τη διάρκεια «μεγάλων ξεσπασμάτων θυμού», ένα μέλος του προσωπικού τον κακοποίησε σεξουαλικά ενώ ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος «ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί».

Άλλοι ισχυρισμοί, από 15 άτομα που ήταν έγκλειστα σε εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται το Υπουργείο Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, λένε ότι τα παιδιά εκεί «έχουν από καιρό υποστεί μια κουλτούρα εκμετάλλευσης, βίας και ανεξέλεγκτης σεξουαλικής κακοποίησης» που διαπράττονται από φύλακες, συμβούλους και άλλο προσωπικό.

Κάποιες από τις εγκαταστάσεις κατηγορούνται για «κουλτούρα σεξουαλικής κακοποίησης και βιαιότητας», συμπεριλαμβανομένων «ακατάλληλων και εγκληματικών σεξουαλικών σχέσεων με παιδιά», στα οποία παραχωρούνταν ή αρνούνταν προνόμια για να τα πιέσουν να κάνουν σεξ.

Τα πιο ευάλωτα παιδιά που δεν τα πίστεψε κανείς ή έκαναν τα στραβά μάτια

«Η σεξουαλική κακοποίηση στις εγκαταστάσεις κράτησης ανηλίκων της Κοινοπολιτείας κυμαίνεται από ακατάλληλες σωματικές έρευνες μέχρι βιασμούς με τη χρήση βίαιης σωματικής δύναμης», σύμφωνα με την αγωγή τους, η οποία καταγγέλλει αμέλεια και αποτυχημένη εποπτεία.

Μία από τις ενάγουσες λέει ότι έμεινε έγκυος ως έφηβη ως αποτέλεσμα ενός βιασμού από έναν σύμβουλο στο North Central πριν από περίπου 20 χρόνια και ότι ένας άλλος υπάλληλος του προσωπικού δεν την πίστεψε όταν κατήγγειλε τον βιασμό. Η αγωγή δεν περιγράφει τι συνέβη σχετικά με την εγκυμοσύνη της. Η Merakey USA, η οποία λειτουργούσε την Ακαδημία Northwestern πριν κλείσει το 2016, κατηγορείται για «κουλτούρα σεξουαλικής κακοποίησης και βιαιότητας», συμπεριλαμβανομένων «ακατάλληλων και εγκληματικών σεξουαλικών σχέσεων με παιδιά», στα οποία παραχωρούνταν ή αρνούνταν προνόμια για να τα πιέσουν να κάνουν σεξ.

Η εν λόγω αγωγή αναφέρει ότι ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο δεν ήταν σεξουαλικά ενεργό, εξαναγκάστηκε σε σεξουαλικές πράξεις από δύο υπαλλήλους της Northwestern Academy, και όταν παραπονέθηκε, κατηγορήθηκε ότι είπε ψέματα και της αφαιρέθηκαν οι άδειες για άδεια στο σπίτι.

Στη συνέχεια, ένας άνδρας θεραπευτής την έβαλε να γράψει για τις σεξουαλικές της επαφές κατά τη διάρκεια συνεδριών δύο φορές την εβδομάδα για πέντε μήνες, λέγοντάς της ότι ήταν θεραπεία για τον εθισμό στο σεξ και για ένα βιβλίο που έγραφε. Όταν ζήτησε το βιβλίο κατά την έξοδό της από την εγκατάσταση, ο διευθυντής της είπε ότι το βιβλίο δεν υπήρχε και ότι η εμπειρία της «δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί θεραπεία ψυχικής υγείας», αναφέρει η αγωγή.

Sports in

«Πρόταση του Παναθηναϊκού στην Γκρέμιο για τον Παβόν» (pic+vid)

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση στην Γκρέμιο για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού, Κριστιάν Παβόν σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Θέσαρ Λουίς Μέρλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024