Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Προ των πυλών η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου - Τι είπε ο δήμαρχος στο in

Προ των πυλών η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου – Τι είπε ο δήμαρχος στο in

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση της δημοτικής αρχής Κολιάδη στην Ρόδο, να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην μεσαιωνική πόλη τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Στο in επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη, προκειμένου να πληροφορηθούμε το σκεπτικό της απόφασης αυτής, που αν τελικά γίνει πράξη θα πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα στο νησί.

Ο Δήμαρχος δήλωσε στο in: «Αν και δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει την κανονιστική, η πρόταση είναι να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 8 το πρωί έως τις 8 ή 9 το βράδυ στην μεσαιωνική πόλη. Σκοπός είναι με αυτή την κίνηση να βοηθήσουμε και τους μόνιμους κατοίκους μέσα στην πόλη, αυτούς που δικαιωματικά έχουν μια άμεση προτεραιότητα, δηλαδή ηλικιωμένους, ασθενής, ΑμεΑ, να αισθάνονται ασφαλείς. Επίσης, όταν εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης θα έχουμε μεριμνήσει τρόπους οι ίδιοι να μετακινούνται. Θα υπάρχει και μέριμνα για τις μετακινήσεις των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων. Κανείς άλλος δεν θα επιτρέπεται να εισέρχεται με το όχημα του».

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή

Ρωτήσαμε τον δήμαρχο για ποιους λόγους θα προβεί σε αυτή την ενέργεια και μας είπε: « Επικρατούσε μια αναρχία. Μπαινόβγαινε κόσμος μέσα από τις μπάρες. Να φανταστείτε πως κάποιοι φημολογείται πως φέρεται να είχαν παραποιήσει τα στοιχεία των πινακίδων κυκλοφορίας τους για να μπαίνουν στη πόλη μέσα. Άνθρωποι που δεν είχαν καμία δουλειά έμπαιναν με τα οχήματα τους στην μεσαιωνική πόλη. Κάθε μέρα υπάρχουν 5000 χιλιάδες επισκέπτες στην μεσαιωνική πόλη. Σκεφτείτε αυτό σε συνδυασμό με τα πολλά οχήματα που κυκλοφορούσαν εκεί.

Είχαμε και ένα περιστατικό – ευτυχώς όχι σοβαρό – όπου ένας οδηγός σε μηχανάκι τραυμάτισε έναν επισκέπτη. Πρέπει να προστατευτούν συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, αλλά και να προστατεύσουμε το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς όπως είναι η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Να προσθέσω επίσης, πως πολύ άμεσα θα κάνουμε και μια συζήτηση με τους μόνιμους κατοίκους της παλαιάς πόλης να δούμε τι θα μας πούνε και αν έχουν να προσθέσουν κάτι σε όσα σχεδιάζουμε. Όλοι μαζί».

Sports in

Μια πολύ μεγάλη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό

Τα 17 μετάλλια που έχει κατακτήσει η χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ελληνική κολύμβηση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024