Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές στη γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί: 81 παραλίες με γαλάζια σημαία και μπύρες με 1 ευρώ

Διακοπές στη γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί: 81 παραλίες με γαλάζια σημαία και μπύρες με 1 ευρώ

Η περιοχή διαθέτει 81 αμμώδεις παραλίες με γαλάζια σημαία, πάρκα, καταδυτικά κέντρα και συναρπαστικές παλιές πόλεις - και το σημαντικότερο, εξαιρετικά φτηνό ποτό και φαγητό.

Η παραθαλάσσια περιοχή, Costa Brava ήταν κάποτε εξαιρετικά δημοφιλής αλλά την θέση της φαίνεται πως πήραν τα Κανάρια Νησιά.

Φτηνό ποτό και φαγητό

Βρίσκεται στις ακτές της Girona και εκτείνεται από τη Βαρκελώνη μέχρι τα γαλλικά σύνορα, η περιοχή έχει πολλά να προσφέρει και είναι πολύ πιο προσβάσιμη από τους νησιωτικούς ανταγωνιστές της.

Οι λάτρεις των καταδύσεων υποστηρίζουν ότι η θάλασσα εδώ προσφέρει «τέλειες συνθήκες», με θερμοκρασία νερού περίπου 24C και δεκάδες σπηλιές και όρμους

Η περιοχή διαθέτει 81 αμμώδεις παραλίες με γαλάζια σημαία, πάρκα, καταδυτικά κέντρα και συναρπαστικές παλιές πόλεις. Το φαγητό και το ποτό είναι επίσης αρκετά φθηνό στην περιοχή, με τις μπύρες να κοστίζουν περίπου 1,16 ευρώ, το κρασί 4,80 ευρώ και ο καφές από 1,40 ευρώ.

Παράλληλα, ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα σε ένα εστιατόριο κοστίζει περίπου 25 ευρώ ανά άτομο.

Περισσότερες από εκατό παραλίες βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την περιοχή, και οι περισσότερες από αυτές είναι αγαπητές σε ντόπιους και τουρίστες, οπότε θα είστε σε καλά χέρια όπου κι αν πάτε.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνούσαν ότι η παραλία Illa Roja, η παραλία Fenals και η παραλία Aiguablava είναι από τις πιο δημοφιλείς.

Παραλίες, θέρετρα, τοπικά εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία

Η Costa Brava είναι επίσης γνωστή για το ότι είναι τόσο φιλική προς την οικογένεια όσο και για τα πάρτι, ειδικά στο Lloret de Mar, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως η «πρωτεύουσα των πάρτι» της Costa Brava.

Η Costa Brava είναι επίσης η γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί, οπότε μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν και να δείτε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του στο Θέατρο-Μουσείο Νταλί

Στην πραγματικότητα, το Lloret de Mar είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για να επισκεφθείτε, καθώς φιλοξενεί μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες, θέρετρα, τοπικά εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία.

Χάρη στα πέντε μίλια ακτογραμμής που διαθέτει, το Lloret de Mar είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη της περιοχής για κολύμπι με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Οι λάτρεις των καταδύσεων υποστηρίζουν ότι η θάλασσα εδώ προσφέρει «τέλειες συνθήκες», με θερμοκρασία νερού περίπου 24C και δεκάδες σπηλιές και όρμους.

Η παραλία Lloret είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη και προσφέρει θαλάσσια σπορ όπως τζετ σκι, αλεξίπτωτο πλαγιάς και θαλάσσιο καγιάκ.

Το «πιο γραφικό» χωριό της Costa Brava

Παρόλο που οι παραλίες αποτελούν το κύριο αξιοθέατο, θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να επισκεφθείτε τα χωριά και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Για παράδειγμα, το Castell d’en Plaja είναι ένα ιδιωτικό κάστρο σε έναν λόφο ακριβώς δίπλα στο Lloret de Mar, και λέγεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για να βρεθείτε για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Η Costa Brava είναι επίσης η γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί, οπότε μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν και να δείτε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του στο Θέατρο-Μουσείο Νταλί.

Αλλού, στο Cadaqués, γνωστό ως το «πιο γραφικό» χωριό της Costa Brava, βρίσκεται το Μουσείο Σαλβαδόρ Νταλί.

Κάθε διαμονή στην Costa Brava θα πρέπει να περιλαμβάνει μια επίσκεψη στη Girona, η οποία πρόσφατα αποτέλεσε και το σκηνικό για το Games of Thrones.

Επιπλέον, τα εστιατόρια γύρω από τη Girona έχουν συγκεντρώσει περίπου 15 αστέρια Michelin, οπότε αξίζει να τα επισκεφθείτε.

*Πηγή: Sun | Κεντρική φωτογραφία θέματος: pixabay.com

inSports

Ολυμπιακός: Ξεσηκωμός και στον Άγιο Νικόλαο για τις κούπες του Conference και του Youth League (pics)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League έκαναν την τελευταία τους στάση στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024