Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα της Καρπάθου σε κυβερνητικό κλιμάκιο από τον Δήμαρχο του νησιού

Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα της Καρπάθου σε κυβερνητικό κλιμάκιο από τον Δήμαρχο του νησιού

Τα βασικά προβλήματα της Καρπάθου έθεσε σε κυβερνητικό φυλάκιο ο Δήμαρχος Καρπάθου, με την ακτοπλοϊκή σύνδεση και την υποστελέχωση σε πρώτο πλάνο.

Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα ήταν το πρώτο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχαήλ Κων. Φελλουζής στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου κατά τη χθεσινή επίσκεψη της στο Δημαρχείο Καρπάθου στις 13:30 μ. μ.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου αναφερόμενος στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού ενημέρωσε ότι καθημερινά ο Δήμος γίνεται αποδέκτης παραπόνων που αφορούν την έλλειψη θέσεων σε νταλίκες με άμεσο αποτέλεσμα η τροφοδοσία του νησιού να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε να εξετάσει το Υπουργείο τη δρομολόγηση επιπλέον πλοίου.

O κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της έγκρισης αδειοδότησης της προσωρινής εγκατάστασης Μονάδων Αφαλάτωσης. «Αντιμετωπίζουμε ως νησί τεράστιο πρόβλημα, λόγω έλλειψης νερού» δήλωσε. «Η προσωρινή λύση της αφαλάτωσης πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και παρακαλούμε κύριε Υπουργέ, όπως μεριμνήσετε άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φελλουζής ενημέρωσε ότι ο Δήμος Καρπάθου έκανε αίτηση ώστε να υπαχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης ανέργων στο Δημόσιο για τις ηλικίες 55-67. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε για την πρόσληψη οδηγών. Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος περί προσοντολογίου (ΠΔ 85/2022) ο οδηγός που θα προσληφθεί θα πρέπει να έχει απολυτήριο Λυκείου. Κάτι το οποίο ένας οδηγός 55 χρονών αν δεν το έχει δεν μπορεί να προσληφθεί. Απευθυνόμενος στην Υπουργό Εργασίας ο Δήμαρχος Καρπάθου ζήτησε να έρθει τροπολογία σε σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή να εξαιρεθούν οι νησιωτικοί δήμοι σε σχέση με τους ηπειρωτικούς από τη ρήτρα του εν λόγω προσοντολογίου του ΠΔ 85/2022, ούτως ώστε να είναι εφικτή η πρόσληψη(λαμβάνοντας υπόψην και τον μικρό πληθυσμό των νησιών)

Προσλήψεις και υποδομές Υγείας

Ο κ. Φελλουζής ζήτησε την απλοποίηση των διαδικασιών για την πρόσληψη προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολλές οι φορές που υπάλληλοι φθάνουν στην Κάρπαθο χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να μπορεί ο εργοδότης να προβεί στην πρόσληψή του. Ο Δήμαρχος Καρπάθου ζήτησε να εξετασθεί αν γίνεται να δοθούν προσωρινές άδειες εργασίας στους ήδη διαμένοντες στην χώρα  ώστε να λυθεί εν μέρει το πρόβλημα αυτό.

Για το Γενικό Νοσοκομείο της Καρπάθου ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε τη σοβαρή υποστελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την επιβεβλημένη ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε απόφοιτους ιατρικής που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στο νησί της Καρπάθου και οι οποίοι θα μπορούσαν να συνδράμουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Επίσης ,τόνισε την αναγκαιότητα επάνδρωσης του τομέα ΕΚΑΒ στην Κάρπαθο .

Τέλος, η Δημοτική Αρχή εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Παππά για τη διαμεσολάβησή του στις επαφές με την ΚΤΥΠ, με στόχο την ανέγερση ενός νέου σχολικού συγκροτήματος στην Κάρπαθο. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα του έργου και την απαραίτητη συνεργασία που θα χρειαστεί για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, ζητώντας τη συνεχή υποστήριξη και συμβολή του υπουργείου στην επιτυχή έκβαση του προγράμματος.

Η κα Υπουργός συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Παππά , τον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη κατέγραψε τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής.

Ποιοι ήταν στην συνάντηση

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης, η Έπαρχος Καρπάθου -Ηρ. Νήσου Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαϊδου, ο Λιμενάρχης Καρπάθου Μιλτιάδης Ζώης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Βασίλειος Στασινόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καρπάθου κ. Μιχάλης Γερακιανάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ,Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Ευστάθιος Γαρεφαλάκης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Χωροταξίας-Πολεοδομικής Οργάνωσης δ. Θεοχαρούλα Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Άρδευσης και Αποχέτευσης κ. Θεοδόσιος Μανωλάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Τουρισμού κ. Αναστάσιος Μηλιός, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Οργάνωσης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού κ. Νίκος Πρωτόπαπας, ο εντεταλμένος σύμβουλος αδέσποτων και αλιείας κ. Νικήτας Μαντικός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μενετών κ. Νίκος Καλής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024