Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τα ζητήματα υποδομών στο επίκεντρο της συνεδρίασης των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας

Τα ζητήματα υποδομών στο επίκεντρο της συνεδρίασης των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας

Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους 25 δήμους της Στερεάς Ελλάδας συζήτησαν οι δήμαρχοι στη συνεδρίαση της ΠΕΔ.

Στην Κύμη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, το Σάββατο 18 Μαΐου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου, κ. Νίκου Μπαράκου.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. κ. Νίκος Σουλιώτης αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια για τη φιλοξενία του Δημάρχου, κ. Μπαράκου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και επεσήμανε: «Έχουμε καταφέρει μέσα από τη συνεργασία μας, σε επίπεδο Δήμων μέσω της Π.Ε.Δ., αλλά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τους βουλευτές αλλά και άλλους φορείς της Στερεάς Ελλάδας να πετύχουμε συλλογικές νίκες.

Ως Π.Ε.Δ., συνεδριάζουμε σε όλους τους Δήμους για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και στη συνέχεια να αγωνιστούμε κι εμείς, στο πλευρό κάθε Δήμου, για τη λύση τους. Δυναμώνουμε τη φωνή τους κατά 25 φορές, καθώς κάθε απόφαση της Π.Ε.Δ. μεταφράζεται σε μία ομόφωνη απόφαση των 25 Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, γινόμαστε πρεσβευτές του κάθε Δήμου, όπως θα γίνουμε και για την πανέμορφη Κύμη, την οποία σίγουρα αξίζει να επισκεφθούν όλοι όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τις ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας».

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, κ. Νίκος Μπαράκος έθεσε υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Το ζήτημα της λειψυδρίας, και αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης του φράγματος των Μανικίων, που θα δώσει νερό εξαιρετικής ποιότητας, όχι μόνο στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, αλλά και στην Δ.Ε. Αμαρύνθου του Δήμου Ερέτριας.
  • Την ανάγκη αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Εύβοιας και της διασύνδεσης της Εύβοιας και της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου, μέσω του λιμένος Κύμης, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως εθνικής σημασίας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το κακό οδικό δίκτυο σε όλο το εύρος της Εύβοιας αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.
  • Το θέμα του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμμάτων.
  • Την υποστελέχωση των περιφερειακών Δήμων. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος διαχειρίζεται έργα αξίας 50 εκατ. ευρώ με 5 μόνο μηχανικούς. Ζήτησε να επιταχυνθεί η -αργή σήμερα- διαδικασία προσλήψεων και να εξορθολογιστεί η διαδικασία κινητικότητας.

Σχολικές επιτροπές και ενεργειακές κοινότητες

Στη συνέχεια της συνεδρίασης αναδείχθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τους Δήμους, όπως η κατάργηση των σχολικών επιτροπών, που θα δημιουργήσει προβλήματα στην άμεση αποκατάσταση ζημιών, η ανάγκη χρηματοδότησης ενεργειακών κοινοτήτων των Δήμων για την κάλυψη των αναγκών τους και την ανακούφιση των δημοτών και η ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων για την προμήθεια μηχανημάτων έργων και εξοπλισμού πολιτικής προστασίας.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Νίκος Σουλιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το σύνολο των αιτημάτων που διατυπώθηκαν σήμερα, θα συμπεριληφθούν στην απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου και θα υπάρξει άμεσα επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς για να διεκδικήσουμε τις απαιτούμενες λύσεις.

Ο κ. Περιφερειάρχης και οι κ. βουλευτές, επίσης, όντας παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, είμαι σίγουρος ότι επίσης θα προβούν στις ανάλογες ενέργειες και οχλήσεις για τη λύση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Η Π.Ε.Δ. έχει καταφέρει πολλά και μαζί με τους 25 Δήμους της Στερεάς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τον τόπο μας και κυρίως για τους πολίτες».

inSports

Ώρα τίτλου: Ολυμπιακός και ΑΕΚ μάχονται για το πρωτάθλημα

Στις 19:30 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στον πέμπτο τελικό, που θα κρίνει τον τίτλο στη φετινή Handball Premier.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024