Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Εσείς γνωρίζετε σε ποιες χώρες απαγορεύεται διά νόμου να βρίζετε;

Εσείς γνωρίζετε σε ποιες χώρες απαγορεύεται διά νόμου να βρίζετε;

Στην περίπτωση που έχετε μάθει να εκτονώνεστε βρίζοντας, ενδεχομένως να βρεθείτε στη φυλακή

Είναι πάντα σημαντικό να γνωρίζετε τους τοπικούς νόμους πριν επισκεφθείτε έναν ξένο προορισμό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιες χώρες είναι τόσο αυστηρές που δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να παρανομήσετε εκεί, έστω και εν αγνοία σας, λόγω των σκληρών ποινών που σας περιμένουν.

Σε άλλες περιπτώσεις, ακόμη και οι κατά τα άλλα φιλελεύθερες χώρες εφαρμόζουν περίεργους και αυστηρούς νόμους σχετικά με ορισμένα θέματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι τουρίστες.

Ένα από τα κυριότερα είναι η βρισιά. Στην περίπτωση που είστε θερμόαιμοι και έχετε μάθει να εκτονώνετε την έντασή σας με βωμολοχίες, χωρίς απαραίτητα κάποιον αποδέκτη καλό θα ήταν να μην επισκεφτείτε ποτέ τις παρακάτω χώρες, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να βρεθείτε στη φυλακή.

Ηνωμένο Βασίλειο

Παρόλο που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστό ότι γίνεται θορυβώδες κατά τη διάρκεια των αθλητικών αγώνων, υπάρχει ένα εκπληκτικό διάταγμα κατά των βρισιών και της χυδαιότητας, το οποίο οδηγεί τους ανθρώπους σε πρόστιμα και φυλακίσεις.

Η ηρεμία και η ασφάλεια του κοινού είναι αυτό που δεν θέλετε να διαταράξετε

Εδώ, οι τουρίστες και οι πολίτες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν «απειλητικές, υβριστικές ή προσβλητικές λέξεις ή συμπεριφορές ή ανάρμοστη συμπεριφορά», σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Ως εκ τούτου, οτιδήποτε θεωρείται απειλητικό ή υβριστικό από την αστυνομία μπορεί να σας οδηγήσει στη φυλακή.

Όπως και στις υπόλοιπες χώρες αυτής της λίστας, η ηρεμία και η ασφάλεια του κοινού είναι αυτό που δεν θέλετε να διαταράξετε.

Φυλάκιση έως 1 έτους στο Ντουμπάι

Το νομικό σύστημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στα οποία ανήκει ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός του Ντουμπάι, είναι πολύ πιο αυστηρό από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Πολλοί από τους νόμους που ισχύουν στο Ντουμπάι είναι εμπνευσμένοι από τις ισλαμικές παραδόσεις της Σαρία. Εκτός του ότι δεν επιτρέπεται να τρώτε και να πίνετε στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να δημοσιεύετε μια φωτογραφία κάποιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεσή του, οι τουρίστες και οι κάτοικοι στο Ντουμπάι απαγορεύεται να βρίζουν δημόσια.

Αυτό απαγορεύεται πλήρως στα ΗΑΕ, με τη δημόσια χρήση της λέξης F@ck να τιμωρείται με φυλάκιση έως και ενός έτους. Μπορεί επίσης να σας επιβληθεί πρόστιμο χιλιάδων δολαρίων αν σας πιάσουν να βρίζετε. Ομοίως, το σήκωμα του μεσαίου δακτύλου θεωρείται άσεμνη χειρονομία που μπορεί να οδηγήσει σε απέλαση.

Εκτός από την απαγόρευση σε δημόσιους χώρους, η βρισιά απαγορεύεται και στον κυβερνοχώρο. Όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές όπως το WhatsApp ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το να βρίζετε ή να χρησιμοποιείτε άσεμνα emojis μπορεί να οδηγήσει σε βαρύ πρόστιμο, ποινή φυλάκισης ή απέλαση.

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024