Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αρκαδία: Κακοποιοί έδεσαν και χτυπήσαν ηλικιωμένους – Συνελήφθησαν και οι 2 δράστες

Αρκαδία: Κακοποιοί έδεσαν και χτυπήσαν ηλικιωμένους – Συνελήφθησαν και οι 2 δράστες

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν τρεις ηλικιωμένους, όταν δύο ποινικοί με καταγωγή από την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία τους έδεσαν, τους ξυλοκόπησαν και τους λήστεψαν.

Θύμα αδίστακτων κακοποιών έπεσαν τρεις ηλικιωμένοι στην Αρκαδία.

Όπως έγινε γνωστό ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους στη Δόριζα, όπου τους έδεσαν και τους χτύπησαν.

Η σύλληψη

Η Αστυνομία Αρκαδίας εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και τελικά η Ασφάλεια Τρίπολης συνέλαβε και τους δύο δράστες επιστρέφοντας τα κλοπιμαία στους ιδιοκτήτες.

Οι δράστες είχαν αποσπάσει από τους ηλικιωμένους 19 χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα αξίας 10 χιλιάδων ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους ποινικούς είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χανίων, όπου δεν επέστρεψε. Αντ’ αυτού ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον συνεργό του, νοίκιασαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο άλλαξαν τις πινακίδες και κατευθύνθηκαν προς το χωριό Δόριζα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, σήμερα (18.5.2024) το μεσημέρι στην Αρκαδία δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 46 ετών, αντίστοιχα, για ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κλοπή, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ ο 45χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσία περί Σωφρονιστικού Κώδικα σε συνδυασμό με απόδραση κρατουμένου.

Ειδικότερα, σήμερα (18.5.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, ανωτέρω δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή όπλου (τύπου ρέπλικα) και μαχαιριού, ασκώντας βία, ακινητοποίησαν -3- ημεδαπούς και αφού τους έδεσαν, τους απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον έναν εκ των δραστών, ενώ ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Δίκυκλη Αστυνόμευσης και Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, σε ορεινό όγκο εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο έτερος δράστης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή με ενοικιασμένο όχημα στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχαν δηλωθεί κλοπή την 10.5.2024 στο Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι (τύπου ρέπλικα),
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας Αρχών Κροατίας,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Κροατίας,
  • -4- κινητά τηλέφωνα,
  • μονωτικές ταινίες, δεματικά (tie wrap) και διαρρηκτικά εργαλεία.

Αφαιρεθέντα χρήματα και κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, ενώ ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος συλληφθείς από την 25.1.2024 είχε παραβιάσει τους όρους άδειας που του είχε χορηγηθεί από Κατάστημα Κράτησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

inSports

Μαρινάκης: «Γράψαμε ιστορία με τα δύο ευρωπαϊκά, ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια και έστειλε το δικό του πολύ ιδιαίτερο μήνυμα μέσα από τα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024