Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ζητούμενο μια ισχυρή πολιτική συνοχής για την καταπολέμηση των ανισοτήτων στην Ευρώπη

Ζητούμενο μια ισχυρή πολιτική συνοχής για την καταπολέμηση των ανισοτήτων στην Ευρώπη

Κοινός στόχος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και του πρώην Ιταλού Πρωθυπουργού.

Ο βασικός ρόλος της πολιτικής συνοχής στην αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων ήταν το κύριο θέμα που συζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), Vasco Alves Cordeiro, και τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Delors και πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Enrico Letta, σε διμερή συνάντηση την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέθεσαν στον Enrico Letta να συντάξει έκθεση σχετικά με το μέλλον της ενιαίας αγοράς. Το έγγραφο, με τίτλο «Πολύ περισσότερα από μια αγορά», παρουσιάστηκε στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στις 18 Απριλίου και αποτελεί σημαντική συμβολή στη συνεχιζόμενη συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό των ευρωπαϊκών επενδυτικών πολιτικών.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η έκθεση του Enrico Letta αναγνωρίζει την ανάγκη να παραμείνει η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε ο Πρόεδρος Cordeiro της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και πρόσθεσε:

«Η ενιαία αγορά και η πολιτική συνοχής συμβαδίζουν από τη δημιουργία τους: Αυτό ήταν το όραμα του Jacques Delors και είναι ακόμη πιο επίκαιρο σήμερα. Πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, είναι ζωτικής σημασίας τα μηνύματα αυτά να ληφθούν υπόψη σε όλα τα επίπεδα, αρχής γενομένης από τους υποψηφίους έως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μαζί με εκατοντάδες πόλεις και περιφέρειες που αποτελούν μέρος της #CohesionAlliance, αγωνιζόμαστε για μια ανανεωμένη και ενισχυμένη πολιτική συνοχής στο μέλλον εναντίον εκείνων που επιθυμούν να μετατρέψουν την πολιτική συνοχής σε ένα κεντρικό μέσο από την κορυφή προς τη βάση στο μέλλον. Πρόκειται για την ισχυρότερη επενδυτική πολιτική της ΕΕ για τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των εδαφών και την αντιστάθμιση των δυνητικών αρνητικών επιπτώσεων της ενιαίας αγοράς στις τοπικές οικονομίες.»

Οι περιφέρειες πρέπει να έχουν τις βέλτιστες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

Ο Enrico Letta πρόσθεσε: «Στην έκθεσή μου για το μέλλον της ενιαίας αγοράς, αποφάσισα να συμπεριλάβω ένα σημαντικό κεφάλαιο για το μέλλον της πολιτικής συνοχής. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πολλαπλά ζητήματα, όπως η «διαρροή εγκεφάλων» και η μείωση του πληθυσμού, και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί παράπλευρη απώλεια.

Το μέλλον της πολιτικής συνοχής σημαίνει, καταρχάς, να διασφαλιστεί ότι όλες οι περιφέρειες διαθέτουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν πόλο έλξης, ιδίως για τους νέους. Αν δεν το κάνουμε αυτό και αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανανεώσουμε την πολιτική συνοχής, πιστεύω ότι το μέλλον της ενιαίας αγοράς θα είναι πολύ περίπλοκο.»

-Πηγή Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών

inSports

«Τρέλα» από τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Εξαφανίστηκαν» 4.000 εισιτήρια διαρκείας σε 24 ώρες!

Πανζουρλισμός στον κόσμο του Ολυμπιακού για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν, καθώς μέσα σε μία μέρα πήραν 4.000 κάρτες και πάνε φουλ για… ρεκόρ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024