Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Εάν κάνεις αυτά στην οδήγηση, πρέπει να ανησυχείς για τη ψυχική υγεία σου

Εάν κάνεις αυτά στην οδήγηση, πρέπει να ανησυχείς για τη ψυχική υγεία σου

Τι έδειξε μελέτη - Οι προτάσεις ερευνητών για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η οδηγική σου συμπεριφορά έχει άμεση σύνδεση με την ψυχική σου υγεία. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η έρευνα έδειξε ότι ένα απλό χαρακτηριστικό στη συμπεριφορά των οδηγών αποκαλύπτει ότι είναι ψυχοπαθείς!

Τα ευρήματα της μελέτης

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που συνήθως στέλνουν μηνύματα και οδηγούν ταυτόχρονα συνδέονται με ψυχοπαθητική συμπεριφορά.

Τα νέα δεδομένα, που προήλθαν από έρευνα σε σχεδόν 1.000 Γερμανούς οδηγούς, έδειξαν ότι περίπου το 73% από τους οδηγούς που εφαρμόζουν την τακτική του multitasking ήταν γυναίκες και σχεδόν το 61%, παραδέχθηκαν την «προβληματική» χρήση των κινητών τηλεφώνων τους κατά την οδήγηση.

Τα SMS πίσω από το τιμόνι μπορεί να σας βάλουν στη «σκοτεινή τριάδα» των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας – Ακόμα και γνωμάτευση ψυχικής υγείας των οδηγών με εντολή δικαστηρίου ζητούν οι ερευνητές

Εκτός από την αντικοινωνική συμπεριφορά, όσοι δεν έκαναν ορθή χρήση του κινητού τους (problematic smartphone users – PSU) διέθεταν τρία αρνητικά χαρακτηριστικά, γνωστά ως «σκοτεινή τριάδα»: ναρκισσισμό, μακιαβελισμό και ψυχοπάθεια, τα οποία μία άλλη πρόσφατη έρευνα εντόπισε σε οδηγούς με πειραγμένη εξάτμιση!

Οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος

«Η κακή χρήση των smartphone είναι ένας εξαιρετικός προγνωστικός παράγοντας, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της σκοτεινής τριάδας», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης, προσθέτοντας μια πιθανή λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Δεδομένου ότι αυτός ο παράγοντας μπορεί να αλλάξει πιο εύκολα από την προσωπικότητα, τα άτομα που δεν κάνουν ορθή χρήση του κινητού θα πρέπει να λαμβάνουν καλύτερη εκπαίδευση οδήγησης και να περνούν από ιατροψυχολογική αξιολόγηση της φυσικής κατάστασής τους με εντολή του δικαστηρίου!» λένε οι ερευνητές.

«Μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μειώσουν τη χρήση του κινητού στην καθημερινή ζωή, κάτι που θα μειώσει έμμεσα τις πιθανότητες χρήσης των τηλεφώνων τους κατά την οδήγηση και θα αποτρέψει ατυχήματα και θανατηφόρα δυστυχήματα» τόνισαν για τον περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

inSports

Μεντιλίμπαρ: «Ήμασταν τυχεροί, από τους 28 παίκτες στον Ολυμπιακό οι 20 καταλάβαιναν ισπανικά»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε συνέντευξή του σε ισπανικό Μέσο, τόνισε ένα ενδιαφέρον στοιχείο που τον βοήθησε να πετύχει με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024