Κυριακή 09 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νότιο Σουδάν: Πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με οξεία διατροφική ανασφάλεια

Νότιο Σουδάν: Πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με οξεία διατροφική ανασφάλεια

Σχεδόν δεκατρία χρόνια αφότου απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Σουδάν το 2011, η νεότερη χώρα του κόσμου, το Νότιο Σουδάν, εξακολουθεί να μαστίζεται από την αστάθεια και τη βία.

Πάνω από 7 εκατομμύρια κάτοικοι του Νότιου Σουδάν διατρέχουν κίνδυνο να υποστούν οξεία διατροφική ανασφάλεια ως τον Ιούλιο, ανάμεσά τους 79.000 που ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με «καταστροφικό» επίπεδο, που ισοδυναμεί με λιμό, προειδοποίησε χθες Τρίτη ο ΟΗΕ (στη φωτογραφία αρχείου από World Food Programme/via Reuters, επάνω, έλεγχος για υποσιτισμό σε παιδιά του Νότιου Σουδάν).

«Εκτιμάται ότι 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν θα υποστούν υψηλά επίπεδα οξείας διατροφικής ανασφάλειας» ως τον Ιούλιο του 2024, σημείωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

9 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια στο Νότιο Σουδάν

Εξ αυτών «79.000 άνθρωποι κινδυνεύουν ν’ αντιμετωπίσουν καταστροφικό επίπεδο», το πέμπτο στην κλίμακα του ολοκληρωμένου πλαισίου για τη διατροφική ασφάλεια (IPC), «κυρίως σε περιοχές που πλήττονται από κλιματικά σοκ, την οικονομική κρίση και συγκρούσεις», πρόσθεσε το OCHA.

Σχεδόν δεκατρία χρόνια αφότου απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Σουδάν το 2011, η νεότερη χώρα του κόσμου εξακολουθεί να μαστίζεται από την αστάθεια και τη βία.

Συνολικά, 9 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αυτή, που δοκιμάζει εξάλλου επιπλέον πίεση εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται στον γείτονά της, το Σουδάν.

Ελλειμμα χρηματοδότησης

Από το ξέσπασμα του πολέμου, τη 15η Απριλίου 2023, τουλάχιστον 670.000 άνθρωποι που εγκατέλειψαν το Σουδάν έχουν προσφύγει στο Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με το OCHA. Στη μεγάλη πλειονότητά τους (80%), πρόκειται για πολίτες του Νότιου Σουδάν που είχαν πάει πρόσφυγες στο Σουδάν κι επέστρεψαν.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο ανθρωπιστικής αντίδρασης του ΟΗΕ για το Νότιο Σουδάν το 2024, κοστολογημένο στα 1,8 δισ. δολάρια, δεν έχει συγκεντρωθεί ως αυτό το στάδιο παρά μόλις το 11% των απαιτούμενων κεφαλαίων.

Πηγή: ΑΠΕ

inSports

Η κόκκινη Αίγινα, ο Ολυμπιακός και τα τρόπαια των θριάμβων

Τους έβλεπες να καμαρώνουν όταν χάιδευαν το Κύπελλο, λες και άγγιζαν το ακριβότερο πετράδι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 09 Ιουνίου 2024