Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Η αστυνομία κατάσχεσε διάσημη πιτσαρία της Νάπολη - Ο ιδρυτής της είχε φτιάξει πίτσα στον Μπιλ Κλίντον

Ιταλία: Η αστυνομία κατάσχεσε διάσημη πιτσαρία της Νάπολη – Ο ιδρυτής της είχε φτιάξει πίτσα στον Μπιλ Κλίντον

Μία από τις πιο γνωστές πιτσαρίες της Νάπολης, η «Pizzeria dal Presidente» κατασχέθηκε από την οικονομική αστυνομία της πόλης, λόγω σχέσεων του ιδιοκτήτη της με τη μαφία.

Μια από τις γνωστότερες πιτσαρίες της Νάπολης κατασχέθηκε από την οικονομική αστυνομία της πόλης, λόγω σχέσεων με τη μαφία.

Η πιτσαρία που ονομάζεται «Pizzeria dal Presidente», δηλαδή «Πιτσαρία στου Προέδρου», βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου και ο ιδρυτής της είχε φτιάξει προσωπικά τη ναπολιτάνικη πίτσα που είχε δοκιμάσει ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, σε ένα από τα ταξίδια που πραγματοποίησε  στην Ιταλία.

Ο Κλίντον περιόδευε στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης με τη συνοδεία των σωματοφυλάκων του όταν τον ώθησε στην πιτσαρία η μυρωδιά της πίτσας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, στο εστιατόριο είχαν επενδύσει χρήματα οικογένειες της Καμόρα, της τοπικής μαφίας της Νάπολης. Όπως γράφει ο Τύπος, στα αδικήματα συμπεριλαμβάνονται το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η χρήση μαφιόζικων μεθόδων. Η εισαγγελία της Νάπολης διέταξε πέντε συλλήψεις και την κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Πολλά από τα ακίνητα που κατασχέθηκαν, όπως διαπιστώθηκε, ανήκαν τυπικά σε αχυρανθρώπους, οι οποίοι συνεργάζονταν με την Καμόρα. Ανάμεσά τους είναι και ένας αστυνομικός, ο οποίος εργαζόταν στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης μεγάλου φούρνου και ζαχαροπλαστείου.

Τρεις από τους υπόπτους έχουν φυλακιστεί, ενώ δύο, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας και η σύζυγός του είναι μεταξύ των πέντε ατόμων που συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι η επιχείρηση συνδέεται με τη φατρία Κοντίνι της Καμόρα.

Πώς βγήκε το παρατσούκλι «ο πιτσαδόρος του προέδρου»

Η πιτσαρία άνοιξε από τον αείμνηστο Ερνέστο Κατσιάλι, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «ο πιτσαδόρος του προέδρου» αφού ετοίμασε μια πίτσα a portafoglio, ή «πίτσα πορτοφόλι», για τον Κλίντον στο «Di Matteo», όπου εργαζόταν όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν στην πόλη για τη σύνοδο των G7 το 1994.

Ο Κλίντον περιόδευε στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης με τη συνοδεία των σωματοφυλάκων του όταν, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian τον ώθησε στο «Di Matteo» από τη μυρωδιά της πίτσας.

Ο Κατσιάλι, ο οποίος κέρδισε πολλά βραβεία παρασκευής πίτσας, άνοιξε τη «Dal Presidente» το 2001, όπου «έβγαζε χίλιες πίτσες την ημέρα» μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 60 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του La Figlia Del Presidente, ενός εστιατορίου που ανήκει στην κόρη του.

Η αγορά της «Dal Presidente» από τον σημερινό ιδιοκτήτη της φέρεται να χρηματοδοτήθηκε με το pizzo, ή αλλιώς χρήματα προστασίας, που προήλθαν από εξέχον μέλος της φατρίας Κοντίνι. Ο ύποπτος μαφιόζος «ενδιαφέρθηκε» επίσης για την επιχείρηση, «από το προσωπικό αρτοποιίας μέχρι την επιλογή των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για τη ζύμη».

Η πιτσαρία, δημοφιλής στους Ναπολιτάνους και τους τουρίστες, συγκαταλέγεται μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων αξίας 35 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκαν από την αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας.

Η κατάσχεσή του αποτέλεσε έκπληξη για τους τακτικούς πελάτες – κατά κάποιο τρόπο. «Έχω φάει εκεί πολλές φορές, είναι μια από τις πιο γνωστές πιτσαρίες στη Νάπολη», δήλωσε ένας πελάτης, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Η πίτσα ήταν πολύ καλή, αλλά άκουσα από άλλους ότι υπήρχε κάτι λίγο περίεργο σε αυτήν … μετά όλα αποκαλύφθηκαν χθες», προσέθεσε.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024