Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Σλοβακία: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που μεταφέρουν αιμόφυρτο τον πρωθυπουργό της χώρας

Ο Ρόμπερ Φίτσο δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς

Σοκαρισμένη η Σλοβακία και όλη η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο.

Η σλοβακική τηλεόραση αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία λεπτά βλέπει το φως της δημοσιότητας βίντεο από τη στιγμή που οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του πρωθυπουργού τον απομακρύνουν τραυματισμένο από το σημείο της επίθεσης.

Συγκλονίζουν οι εικόνες

Όπως φαίνεται και από τα πλάνα ο Ρόμπερτ Φίτσο με δυσκολία μπορεί να περπατήσει και οι άνδρες της φρουράς του τον σηκώνουν σχεδόν στον αέρα και τον επιβιβάζουν  στα πίσω καθίσματα του πολυτελούς πρωθυπουργικού οχήματος.

Το αυτοκίνητο απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προφανώς με προορισμό το νοσοκομείο.

Στο ίδιο βίντεο φαίνονται και απλοί πολίτες να έχουν περικυκλώσει τον φερόμενο δράστη που αστυνομικοί τον έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

«Σοκαρισμένοι» από την αποτρόπαια και βίαιη επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, δηλώνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση της επίθεσης κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρ. Φίτσο, μετά από την κυβερνητική συνεδρίαση στη Χάντλοβα. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία ή τέτοιες επιθέσεις. Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του», έγραψε στο «Χ», ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Από την πλευρά της, η Ρ. Μέτσολα δήλωσε: «Είμαι σοκαρισμένη από την αποτρόπαια επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρ. Φίτσο στην Χάντλοβα. Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζω αυτή τη βίαιη επίθεση. Οι σκέψεις μου είναι μαζί του και με την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Sports in

Φορτούνης: «Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου» (vid)

Ο Κώστας Φορτούνης για όσα έχει πετύχει με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024