Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5 συμβουλές για μία επιτυχημένη καριέρα

Οι 5 συμβουλές για μία επιτυχημένη καριέρα

Χρήσιμες συμβουλές για να ξεχωρίσετε ως επαγγελματίας - Όλα έχουν να κάνουν με το mindset

Στον σημερινό δυναμικό κόσμο, η καλλιέργεια ενός επιχειρηματικού τρόπου σκέψης έχει γίνει κρίσιμος παράγοντας για την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού mindset μπορεί να ανοίξει πόρτες σε έναν κόσμο επαγγελματικών ευκαιριών που μέχρι σήμερα ήταν αθέατος.

«Η πρώτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης είναι η δημιουργία και η ενίσχυση μιας νοοτροπίας ανάπτυξης και συνεχούς μάθησης. Να ζητάτε ανατροφοδότηση και να έχετε ανοιχτή επικοινωνία, επιτρέποντας στον εαυτό σας να εντοπίζει πεδία για βελτίωση και να χτίζει στρατηγικές για ανάπτυξη.

Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόζεστε στην αλλαγή, να αποδέχεστε την καινοτομία και να αναπτύσσετε συνεχώς τις δεξιότητές σας, εξασφαλίζοντας ότι παραμένετε ευέλικτοι και ανθεκτικοί σε ένα γρήγορα εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο», δηλώνει η Laura D’Amico, Vice President Global Learning and Leadership Development του ομίλου ManpowerGroup.

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για να ξεχωρίσετε ως επαγγελματίας

1. Αναζητήστε γνώση

Η περιέργεια είναι το καύσιμο που κινεί τα επιχειρηματικά μυαλά, επομένως είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να αναπτύξετε μια επιθυμία για μάθηση και να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και απόψεις. Παρακολουθήστε online μαθήματα, παραστάσεις, διαβάστε βιβλία και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες δικτύωσης. Με το συνεχές μάθημα και την έρευνα, θα καταφέρετε σίγουρα να διευρύνετε τις απόψεις σας, να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητά σας και να αναζητάτε καλύτερες λύσεις για όλα τα θέματά σας.

2. Καθορίστε σαφείς στόχους

Η θέσπιση στόχων είναι σημαντική για να παραμείνετε σε κίνηση και επικεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Ξεκινήστε καθορίζοντας μακροπρόθεσμους στόχους ρωτώντας τον εαυτό σας «Πού θέλω να είμαι σε 5, 10, ακόμα και 20 χρόνια»; Στη συνέχεια, χωρίστε αυτούς τους μακροπρόθεσμους στόχους σε μικρότερους και εφικτούς, θέτοντας προθεσμίες για πότε θέλετε να τους επιτύχετε. Και μην ξεχνάτε έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες: Γιορτάστε κάθε μικρό βήμα!

3. Αποδεχτείτε την αποτυχία

Δεν πρέπει να σας φοβίζει η αποτυχία, διότι είναι αναπόφευκτο κομμάτι της επιχειρηματικής πορείας. Κάθε επιχειρηματίας την έχει βιώσει κάποια στιγμή: Σημασία έχει πώς τη διαχειρίζεστε. Όπως είπε κάποτε ο Thomas Edison, American Inventor και Businessman, «Δεν έχω αποτύχει. Απλώς βρήκα 10.000 τρόπους που δεν λειτουργούν». Χρησιμοποιήστε τα λάθη σας ως ευκαιρίες μάθησης για να γίνετε ολοένα και καλύτεροι. Σκεφτείτε τι πήγε λάθος, μάθετε από αυτό και εφαρμόστε το για να βελτιώσετε και να αντιμετωπίσετε καταστάσεις διαφορετικά στο μέλλον.

4. Επιλέξτε τους σωστούς ανθρώπους

Ο τρόπος σκέψης σας επηρεάζεται βαθιά από τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Η ανάπτυξη ενός επιτυχημένου επιχειρηματικού mindset γίνεται ευκολότερη όταν μοιράζεστε όλες τις εμπειρίες και τις ιστορίες σας με ανθρώπους που έχουν τον ίδιο τρόπο που βλέπουν τον κόσμο. Μπορείτε να περιβάλλεστε με αισιόδοξους, όμοιους με εσάς, που σας ενθαρρύνουν να πράττετε καλύτερα, πηγαίνοντας σε εκδηλώσεις δικτύωσης και συμμετέχοντας σε προγράμματα mentoring.

5. Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας

Το μυαλό ενός επιχειρηματία οφείλει να δέχεται τις δυσάρεστες καταστάσεις. Βάλτε τον εαυτό σας σε άγνωστες καταστάσεις για να επεκτείνετε τις δεξιότητές σας και το δίκτυό σας. Στείλτε εκείνο το email, παρουσιαστείτε σε κάποιον κάτι καινούριο, κλπ. – να είστε πρόθυμοι να κάνετε τα πράγματα που σας φοβίζουν περισσότερο για να αναπτύξετε την επαγγελματική σας πορεία πιο γρήγορα.

Sports in

Τι σχολίαζαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την παραφιλολογία περί ανάμειξης του Βαγγέλη Μαρινάκη στο μπάσκετ

Τι αναφέρουν στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024