Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτό δεν ήταν γήπεδο, ήταν «ηφαίστειο»

Αυτό δεν ήταν γήπεδο, ήταν «ηφαίστειο»

Το Καραϊσκάκη πήγε... πέρα δώθε και έδωσε την ώθηση στους παίκτες του Ολυμπιακού να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Conference League

Η βραδιά είναι μοναδική για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια νύχτα που θα μείνει στην ιστορία για την επική πρόκριση της ομάδας του λιμανιού στον τελικό του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν μεγάλη «μάχη» με την Φιορεντίνα στον τελικό της 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο μεγάλο λιμάνι της χώρας σκέφτονται μόνο το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Δεν χωρά αμφιβολία πως απόψε στο Καραϊσκάκη υπήρξε κατάθεση ψυχής ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε κατάθεση… ψυχών.

Αναφερόμαστε φυσικά στην προσπάθεια που έκαναν όλοι οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να σταθεί κάποιος στον λαό του Θρύλου.

Αυτό που έγινε στο «Καραϊσκάκη» ήταν έκρηξη «ηφαιστείου» και η κόκκινη… λάβα έλιωσε την Άστον Βίλα. Αναμφίβολα λοιπόν, αυτό έπαιξε τεράστιο ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης και την εξασφάλιση της πρόκρισης από την ελληνική ομάδα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πίστεψε πολύ, παθιάστηκε και στήριξε με απίστευτο τρόπο την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες της ομάδας τους.

Έπαιξαν και οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» την δική τους μπάλα στο αποψινό παιχνίδι και διαμόρφωσαν ένα σκηνικό πρωτοφανούς πίεσης για την αγγλική ομάδα.

Κι αυτό το σκηνικό το κατάλαβαν οι Άγγλοι πολύ πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, καθώς το γήπεδο είχε γεμίσει σχεδόν δυο ώρες πριν γίνει η σέντρα.

Αυτό που έζησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από πλευράς υποστήριξης, φανερώνει την δύναμη που έχει αυτή η λαοθάλασσα, αποδεικνύει πως ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ένας γίγαντας που όμοιος του δεν υπάρχει.

Η Άστον Βίλα έπαιξε με την «πλάτη στον τοίχο» στην αποψινή αναμέτρηση και ήθελε να κάνει δυνατό ξεκίνημα στο ματς για να αιφνιδιάσει τους πειραιώτες, αλλά στην εξίσωση του αγώνα υπήρχε ο καθοριστικός παράγοντας που λέγεται κόσμος του Ολυμπιακού.

Ήταν ανεπανάληπτη η στήριξη που παρείχαν οι οπαδοί του Θρύλου στους παίκτες της ομάδας του λιμανιού. Και την είχαν ανάγκη αυτή την στήριξη οι «ερυθρόλευκοι» για να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο, την πρόκριση στον τελικό.

Οι φωνές του κόσμου, το τραγούδι χωρίς σταματημό, τα συνθήματα αγάπης και αφοσίωσης έστειλαν το μήνυμα στους παίκτες του Ολυμπιακού για μια «μάχη» που δεν θα είχε αύριο.

Οι παίκτες της Βίλα και ο Έμερι έμειναν «άφωνοι» κοιτώντας με δέος το «ηφαίστειο» να βγάζει λάβα και μέταλλο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έκανε το Καραϊσκάκη άπαρτο κάστρο και αυτό ήταν ένα μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Πειραιά.

Ήξεραν όλοι πολύ καλά ότι αυτό το παιχνίδι έπρεπε να οδηγήσει σ’ έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο κι έτσι έγινε, γιατί πολύ απλά αυτό απόψε δεν ήταν γήπεδο, ήταν «ηφαίστειο».

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024