Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Να σπάσει σε τρεις δήμους η Χίος ζήτησε από τον Μητσοτάκη ο δήμαρχος του νησιού - Ρεπορτάζ in

Να σπάσει σε τρεις δήμους η Χίος ζήτησε από τον Μητσοτάκη ο δήμαρχος του νησιού – Ρεπορτάζ in

Ο Γιάννης Μαλαφής σε συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ζήτησε να ληφθούν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η ερημοποίηση των αγροτικών περιοχών.

«Ζήτησα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συγκεκριμένα πράγματα» δήλωσε στο in ο δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής στην σημερινή (10 Μαΐου) συνάντηση που είχαν στην Χίο.

Ο δήμαρχος ζήτησε να «σπάσει» η Χίος σε τρεις δήμους ή να υπάρξει ένα επενδυτικό σοκ στη βόρεια και νότια πλευρά του νησιού, προκειμένου να σταματήσει η ερημοποίηση των αγροτικών περιοχών.

Ο Γιάννης Μαλαφής είπε στο in: «Εξέθεσα στον πρωθυπουργό το μεγάλο πρόβλημα του νησιού. Από την στιγμή που οι 8 δήμοι έγιναν ένας, αποψιλώθηκε όλη η Περιφέρεια. Χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ στο νησί. Να γίνουν βιομηχανίες προκειμένου να στηριχθεί η αγροτική ανάπτυξη. Ή σε διαφορετική περίπτωση να γίνουν τρεις δήμοι προκειμένου να υπάρξουν 3 πόλοι και να συγκρατήσουν τον πληθυσμό που αρχίζει και συρρικνώνεται στην περιφέρεια και συγκεντρώνεται στο κέντρο του νησιού. Πρέπει να γίνει συγκράτηση του αγροτικού κόσμου. Ο πρωθυπουργός φάνηκε δεκτικός ως προς τα αιτήματα μου και μάλιστα ίσως παραξενεύτηκε και λίγο αφού μου είπε πως είμαι ο πρώτος εν ενεργεία δήμαρχος που του ζήτησε κάτι τέτοιο»

Τοπικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός

Ο Γιάννης Μαλαφής όπως δήλωσε στο in έθεσε και δυο ακόμη θέματα στον πρωθυπουργό: «Εξέθεσα την αναγκαιότητα να γίνει το συντομότερο δυνατό το ΤΠΣ της Χίου, ώστε να μπορεί κάποιος να έρθει να επενδύσει. Του είπα μάλιστα πως γνωρίζω απόδημους Έλληνες με καταγωγή από την Χίο οι οποίοι έχουν δείξει άμεσο επενδυτικό ενδιαφέρον για το νησί, κάτι που φάνηκε να τον χαροποιεί».

«Αυτό που επίσης ζήτησα είναι να γίνει πλήρη αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων σε όλο το νησί, προκειμένου να μην χάνεται πολύτιμο νερό λόγω των διαρροών αλλά και προς εξασφάλισης την ποιότητας του νερού» συμπλήρωσε.

Sports in

Φοβερή ατάκα Παπανικολάου: «Ο Λάρι είναι μια κατηγορία μόνος του, έχει δώσει μπόλικο ψωμάκι» (vid)

Η καλύτερη, η χειρότερη και η πιο αστεία στιγμή τη φετινή σεζόν στην Euroleague… part 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024