Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νέο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Βύρωνα

Νέο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Βύρωνα

Παραδόθηκε προς αξιοποίηση το νέο πάρκο Βύρωνα.

Εγκαινιάστηκε το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης (Πρότυπος Πολυχώρος «Κατερίνα Κουγιά») στο Δήμο Βύρωνα.

Στο Πάρκο, δημιουργήθηκε υπαίθριο γυμναστήριο, αλλά και χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας, καθώς και αρκετοί χώροι παιχνιδιού με τραπέζι αντισφαίρισης, σκάκι και άλλα διαδραστικά παιχνίδια.

Παράλληλα, ενισχύθηκε η φύτευση και εγκαθίσταται νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος.  Οι υφιστάμενοι αναβαθμισμένοι κοινόχρηστοι χώροι βελτιώνουν το μικροκλίμα και ενοποιούνται οι επιμέρους λειτουργίες που αναπτύσσονται εντός του χώρου.

Σημειώνεται, πως το έργο χρηματοδοτείται από τον ΣΠΑΥ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

«Η πόλη μας έχει ανάγκη από τέτοια έργα»

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος δήλωσε – μεταξύ άλλων – πως «σκοπός του νέου οικογενειακού πάρκου είναι να δώσει νέα ζωή στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια το υφιστάμενο πάρκο ήταν σκοτεινό, βρώμικο και δυσπρόσιτο. Μάλιστα, οι πολίτες του Καρέα μετά την δύση του ηλίου απέφευγαν να το επισκέπτονται. Πλέον, αποτελεί μία όαση πρασίνου, ξεκούρασης, αναψυχής και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. Η πόλη μας έχει ανάγκη από τέτοια έργα σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες. Αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά παρεμβάσεων που προγραμματίζουμε στους κοινόχρηστους χώρους και εγκαταστάσεις της πόλης μας.»

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Βύρωνα τόνισε «ότι είναι ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον και ελπίζουμε να αγκαλιαστεί από τους όλους τους Καρεώτες.»

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού–Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ανέφερε – εκτός των άλλων – πως «παρά τις δυσκολίες που βρέθηκαν στην πορεία της διαδικασίας της υλοποίησης του πάρκου, με παρότρυνση του δημάρχου Αλέξη Σωτηρόπουλου πραγματοποιήθηκε πιο γρήγορα η δημιουργία του. Αυτό πρέπει να πιστωθεί στον ίδιο τον Δήμαρχο καθώς είναι δική του επιτυχία.»

Sports in

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 θα έχουν οικονομικό όφελος 9 δισ. ευρώ

Το εκτιμώμενο κόστος της διοργάνωσης έχει φτάσει τα 8,9 δισ και είναι ανεβασμένο κατά 16% σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024