Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ανάπλαση επιλεγμένων περιοχών στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ανάπλαση επιλεγμένων περιοχών στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το πρώτο μεγάλο έργο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Ηγουμενίτσας.

Δρομολογείται η ανάπλαση μεγάλων περιοχών του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου η χρηματοδότηση της Πράξης με τίτλο «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων – Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας» στο ΠΕΠ Ήπειρος 2021 – 2027, προϋπολογισμού 8.821.294,06€. Πρόκειται για το πρώτο έργο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου, το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει παρεμβάσεις που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και εντάσσονται στη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Ηγουμενίτσας (ΣΒΑΑ). Ο σκοπός του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης των δημόσιων χώρων σε δύο κομβικά σημεία για την πόλη: την περιοχή που βρίσκεται κάτω από το αστικό δασύλλιο και το Κάστρο (οδοί Σελλών, Ελευθερίας. Π. Τσαλδάρη, Πλατεία Δημαρχείου, οδός Κύπρου κ.α.) δηλαδή το εμπορικό και διοικητικό κέντρο της.

Και την περιοχή που βρίσκεται στο χώρο του Ξενία, του Αρχαιολογικού Μουσείου, του Εθνικού Σταδίου και του υπό κατασκευή πολιτιστικού πολυχώρου (κτήριο τ. ΕΙΝ) δηλαδή το βόρειο άκρο της πόλης, στο οποίο συναντώνται πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές, καθώς στην περιοχή αυτή χωροθετείται η Μαρίνα αλλά και αποτελεί την αφετηρία του ποδηλατόδρομου για την περιοχή Δρεπάνου.

Βιώσιμη αστική κινητικότητα

Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή κεντρικού κυκλικού κόμβου, η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και η δημιουργία ποδηλατόδρομων που προάγουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα εντός αστικών περιοχών, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομων, νησίδων πρασίνου, χώρων στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων, σημείων στάθμευσης ποδηλάτων και  χώρων αναψυχής. Με τις παρεμβάσεις αυτές οι αστικές και πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης θα αναβαθμιστούν και το επίπεδο της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών θα βελτιωθεί αισθητά.

Τέλος, στο πλαίσιο του ΣΒΑΑ και με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, την επόμενη πενταετία θα εκτελεστούν αναπτυξιακά έργα αναπλάσεων σε όλη την τουριστικά ανεπτυγμένη παραλιακή ζώνη του Δήμου.

Sports in

O Nasdaq έκανε retweet τον Ολυμπιακό: «Ταξιδεύει υπερήφανα την ελληνική σημαία σε όλο τον κόσμο» (vid)

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα συγχαρητήρια του Nasdaq και η αντίδραση στο Χ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024