Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ξέμεινε από πόσιμο νερό το νοσοκομείο Al-Awda - Αναφορές ότι έχει περικυκλωθεί από τανκς

Γάζα: Ξέμεινε από πόσιμο νερό το νοσοκομείο Al-Awda – Αναφορές ότι έχει περικυκλωθεί από τανκς

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία λειτουργικά νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα και κάποιοι από το προσωπικό και τους ασθενείς καταφεύγουν μέσα σε αυτό εν μέσω των μαχών

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναφέρουν ότι μετά από χθεσινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στη Γάζα, 34 ασθενείς εισήχθησαν στο κοντινό νοσοκομείο Al-Awda, το οποίο πλέον έχει ξεμείνει από πόσιμο νερό.

«Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο νοσοκομείο Al Awda και σε άλλες τοποθεσίες στη βόρεια Γάζα, το νοσοκομείο είναι περικυκλωμένο από τανκς», σημειώνει επίσης η ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση σε ανάρτησή της στο Χ.

Κάποιοι από το προσωπικό των ΓΧΣ αποφάσισαν να παραμείνουν στο νοσοκομείο για να παράσχουν περίθαλψη υπό εξαιρετικά δύσκολες, όπως τις χαρακτήρισε η οργάνωση, συνθήκες.

«Πρόκειται για ένα από τα τελευταία λειτουργικά νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα και κάποιοι από το προσωπικό και τους ασθενείς καταφεύγουν μέσα σε αυτό εν μέσω των μαχών. Όλα τα εμπόλεμα μέρη πρέπει να διασφαλίσουν την προστασία τους και την προστασία των υποδομών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων», σημειώνεται σχετικά.

Η ανάρτηση στο Χ

Οι ΓΧΣ εγκατέλειψαν νοσοκομείο στη Ράφα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατγγέλλουν μοτίβο συστηματικών επιθέσεων από το Ισραήλ εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων και μη στρατιωτικών υποδομών από την αρχή του πολέμου στη Γάζα.

Την περασμένη Τρίτη (14/5)  μάλιστα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα ακόμα νοσοκομείο. Ειδικότερα, όπως ανέφεραν, αναγκάστηκαν να σταματήσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στο ινδονησιακό νοσοκομείο της Ράφα.

«Οι 22 ασθενείς που παρέμειναν στο νοσοκομείο έχουν παραπεμφθεί σε άλλες εγκαταστάσεις, καθώς δεν μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», υπογράμμισαν.

Οι ΓΧΣ τονίζουν ότι από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επεκτείνει την επίθεσή τους Ράφα, έχει καταστεί αδύνατη η παροχή σωτήριας ιατρικής βοήθειας, κάνοντας λόγο για μια «εκστρατεία θανάτου και καταστροφής».

«Αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε 12 διαφορετικές δομές υγείας και έχουμε υπομείνει 26 βίαια περιστατικά, τα οποία περιλαμβάνουν αεροπορικές επιδρομές που καταστρέφουν νοσοκομεία, άρματα μάχης κατά συμφωνηθέντων καταφυγίων χωρίς συγκρούσεις, επιθέσεις εδάφους σε ιατρικά κέντρα και συνοδεία», είπε ο Michel-Olivier Lacharité, επικεφαλής επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης των ΓΧΣ.

Η οργάνωση προειδοποιεί ότι σύστημα υγείας διαλύεται, έχοντας καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στον θύλακα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024