
Βγήκε από την ύφεση η Βρετανία – Άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,6% το α’ τρίμηνο
Τι δείχνουν τα στοιχεία
Με ρυθμό 0,6% αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).
O ρυθμός ανόδου του βρετανικού ΑΕΠ ήταν υψηλότερος από τις προσδοκίες των αναλυτών και της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) η οποία έκανε λόγο για «τέλος της ύφεσης».
Σύμφωνα με την ONS, η δραστηριότητα στις υπηρεσίες αυξήθηκε κατά 0,7% το πρώτο τρίμηνο με ευρεία ανάπτυξη σε ολόκληρο τον τομέα.
Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8% ενώ ο κλάδος των κατασκευών υποχώρησε κατά 0,9%.
Οι αυξήσεις στον όγκο του καθαρού εμπορίου, των δαπανών των νοικοκυριών και των κρατικών δαπανών, εν μέρει αντισταθμίστηκαν από τις μειώσεις του ακαθάριστου σχηματισμού κεφαλαίου.
Αξίζει να υπενθυμιστεί πως η Βρετανία περιήλθε σε μια ήπια ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2023, καθώς ο επίμονος πληθωρισμός επέδρασε αρνητικά την οικονομία. Ως είθισται, δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης συνιστούν μια τεχνική ύφεση.
Πηγή: ΟΤ
- Ελένη Ανουσάκη: «Έζησα ένα δράμα» – Σε κίνδυνο η υγεία της;
- Η συνέντευξη Τύπου της Λάουρα Κοβέσι στο Φόρουμ των Δελφών
- Παρολίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Άστεγος κοιμόταν μέσα σε κάδο και κατέληξε στην πρέσα απορριμματοφόρου
- «Τελειώνει» από τον ΑΠΟΕΛ ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τη σύρραξη στο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού (vid)
- Δισεκατομμυριούχοι: Σπάνε ρεκόρ σε έναν κόσμο φτώχειας – Η ραγδαία αύξηση πλούτου
- Με αναφορές στα Τέμπη η ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Δημήτρη Καρώνη






