Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παπανικολάου - Μακ Κίσικ: Η γενιά του ’90 οδηγεί τον Ολυμπιακό!

Παπανικολάου – Μακ Κίσικ: Η γενιά του ’90 οδηγεί τον Ολυμπιακό!

Σε αυτή τη σειρά ήταν κομβικοί

Ναι, ήταν θρίαμβος. Να νικάς δύο φορές τη Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα και να εξασφαλίζεις πρόκριση σε τρίτο συνεχόμενο final-4, δεν το λες και μικρή υπόθεση. Τουναντίον, συνιστά μεγάλη επιτυχία για τους Ερυθρόλευκους.

Ας σταθούμε, όμως, σε δύο παίκτες που ώρες ώρες ακούνε πολλά από την εξέδρα, αλλά σε αυτή τη σειρά ήταν κομβικοί. Κυρίως γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός, τον τρόπο που λειτουργεί ο συγκεκριμένος οργανισμός και πως πρέπει να έχει ως στόχο τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Εχουν κοινά στοιχεία οι παίκτες αυτοί και ας τα δούμε αναλυτικά.

Από τη μια ο Σακίλ Μακ Κίσικ. Περπατά στα 34 χρόνια του, αφού γεννήθηκε το ’90 και ήρθε στο ΣΕΦ εδώ και τέσσερα χρόνια. Ηταν τραυματίας στην αρχή της περιόδου, δεν βρισκόταν στις διαθέσιμες επιλογές του Μπαρτζώκα, αρκετοί έλεγαν πως έκανε τον κύκλο του και ορισμένοι δεν δίστασαν να μιλούν για την αναγκαιότητα της αντικατάστασής του.

Ο Μπαρτζώκας, όμως, βράχος. Στηρίζει τους παίκτες, ασφαλώς και τον Μακ Κίσικ. Και στα πέντε παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα για τα play offs, αυτός ο άνεμος των παρκέ, ο παίκτης με το εκπληκτικό πρώτο βήμα και την απίστευτη ενέργεια στο παιχνίδι του, έμοιαζε θυελλώδης και καταλύτης των εξελίξεων.

Στο πρώτο ματς (77-75 οι Ερυθρόλευκοι στη Βαρκελώνη), εννιά πόντους. Μετά, στο 69-77, ο Μακ Κίσικ «έγραψε» 10. Στο ΣΕΦ και στο πολυσυζητημένο ένεκα της κακής διαιτησίας 80-82, σημείωσε οκτώ πόντους. Στο εντυπωσιακό 92-58 που έφερε το 2-2, ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε τους 21 πόντους! Και στο 63-59 της Βαρκελώνης, στο πέμπτο ραντεβού, άλλοι 12 πόντοι από τον παίκτη που σε κανέναν αγώνα δεν έμεινε άποντος. Σε τοπ φόρμα σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Ο δε Παπανικολάου, έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού στα τρία πρώτα παιχνίδια. Κι αυτός γεννημένος το ’90, πολύπειρος γαρ, όταν επέστρεψε στο τέταρτο ματς, σε αυτό που διεξήχθη στο ΣΕΦ, έβαλε κάποια στιγμή 3/3 τρίποντα και έδωσε φοβερή ώθηση στον Ολυμπιακό. Και στον θρίαμβο της Τετάρτης, εκεί που σφραγίστηκε το εισιτήριο για το Βερολίνο, ξανά 3/6 τρίποντα για τον Παπανικολάου που συνολικά είχε 6/12, άρα 50% ευστοχία. Δεν είναι υπέροχα τα ποσοστά του;

Κάπως έτσι, Μακ Κίσικ και Παπ οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε ακόμη ένα final -4. Mε τον διεθνή φόργουορντ να πληγώνει τη Μπαρτσελόνα, την ομάδα που υπηρέτησε τη σεζόν ’13-’14. Όπως άλλωστε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που βρέθηκε στον πάγκο της επίσης μια αγωνιστική χρονιά (’16-’17), αλλά δεν έφυγε με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη Βαρκελώνη…

Sports in

ΑΕΚ- Λαμία 3-0: «Πικρή» νίκη για την Ένωση (vids)

H AEK αν και επικράτησε με 3-0 της Λαμίας δεν τα κατάφερε και έχασε τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024