Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάσχα & Αγίου Πνεύματος: Οι δημοφιλείς προορισμοί που επιλέγουν οι ταξιδιώτες από Ελλάδα και εξωτερικό

Πάσχα & Αγίου Πνεύματος: Οι δημοφιλείς προορισμοί που επιλέγουν οι ταξιδιώτες από Ελλάδα και εξωτερικό

Στοιχεία από το Ferryhopper: Τα νησιά που «βούλιαξαν» το Πάσχα και πού αναμένεται κοσμοσυρροή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Όσοι είχαν την τύχη και τη χαρά να εγκαταλείψουν την Αθήνα για τις γιορτές του Πάσχα, βάζοντας πλώρη για κάποιο γραφικό ελληνικό νησί, σίγουρα θα θυμούνται για καιρό την κατάσταση που επικρατούσε στα μεγάλα λιμάνια της Αττικής, αφού οι κάτοικοι ήταν… όπου φύγει, φύγει.

Ειδικότερα από τη Μεγάλη Τετάρτη και έπειτα, που οι περισσότεροι βγήκαν σε πασχαλινή άδεια, σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο παρατηρήθηκε μία ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση. Χιλιάδες εκδρομείς έσπευσαν να επιβιβαστούν στα πλοία για να δραπετεύσουν έστω και για λίγες ημέρες εκτός πόλης, ώστε να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης στην επαρχία παρέα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το ερώτημα είναι, ωστόσο, ποιοι ήταν οι προορισμοί που κόντεψαν να «βουλιάξουν» από επισκεψιμότητα την περίοδο του Πάσχα; Σε ποια νησιά πιθανολογείται πως θα γίνει το αδιαχώρητο στο αμέσως επόμενο και πολυαναμενόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος; Ποια μέρη κατέγραψαν διπλάσια νούμερα σε εισιτήρια πλοίων σε σχέση με την περσινή χρονιά;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντούν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Ferryhopper, τα οποία καταγράφουν αναλυτικά την επιβατική κίνηση του φετινού Πάσχα. Μάλιστα, το Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα το σύμπλεγμα των Κυκλάδων, έγινε πόλος έλξης για Αθηναίους ταξιδιώτες και όχι μόνο, ανθρώπους που επιθυμούσαν να βιώσουν την εμπειρία του αυθεντικού Πάσχα στην ελληνική ύπαιθρο. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα πιο δημοφιλή νησιά για το ελληνικό Πάσχα, ενώ αποκαλύπτουμε ποιοι προορισμοί αναμένεται να προτιμηθούν από το ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινό, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι λίστες που αποκαλύπτουν τους δημοφιλείς προορισμούς για ταξιδιώτες εσωτερικού και εξωτερικού

Όσοι θεωρούν πως η Σαντορίνη φιγουράρει πρώτη στη λίστα με τους προορισμούς που συγκέντρωσαν τους περισσότερους επισκέπτες από την Ελλάδα την περίοδο του Πάσχα, καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Πρώτη στη λίστα είναι το «διαμάντι» του Σαρωνικού, δηλαδή η Αίγινα, η οποία βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεύτερη έρχεται η Κέρκυρα, η οποία κάθε Πάσχα έχει την τιμητική της, με το φημισμένο έθιμο των Μπότιδων. Στη λίστα ακολουθούν η Πάρος, η Τήνος, η Σύρος, η Μύκονος, η Τζια, η Άνδρος, η Κρήτη και η Νάξος, νησιά τα οποία μπορούμε να επισκεφθούμε, κλείνοντας τα εισιτήριά μας από το Ferryhopper app.

Όσο για τους επισκέπτες του εξωτερικού, τα νούμερα αποκαλύπτουν πως το Πάσχα προτίμησαν τη Μύκονο, την Αίγινα, την Πάρο, την Ύδρα και φυσικά, τη Σαντορίνη. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως φέτος σε σχέση με πέρυσι παρατηρήθηκε μία μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας σε νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν είναι παραδοσιακά δημοφιλείς την περίοδο του Πάσχα, όπως οι Σποράδες, οι οποίες παρουσίασαν διπλάσια κίνηση, της τάξης του 193%. Επιπλέον, η αύξηση κίνησης στις Κυκλάδες έφτασε στο 107%, στα Δωδεκάνησα 96% και στο Βόρειο Αιγαίο 95%.

Σχετικά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα νησιά που κατέγραψαν τα διπλάσια νούμερα σε σύγκριση με πέρυσι, για ταξιδιώτες εσωτερικού, ήταν η Πάρος, η Μύκονος, η Τζια και η Τήνος. Αντίστοιχα, στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, μεγαλύτερη αύξηση δημοφιλίας από το 2023 παρατηρήθηκε στο Αγκίστρι, τη Σίφνο, τη Νάξο και την Κρήτη. Αλήθεια, εσείς σε ποιον από τους παραπάνω προορισμούς λαχταράτε να ταξιδέψετε;

Διότι, όποιο μέρος και αν θέλετε να επισκεφθείτε, μπορείτε να κλείσετε άμεσα τα εισιτήριά σας χρησιμοποιώντας το Ferryhopper, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε όλα τα δρομολόγια των πλοίων και να κλείσουμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια στην καλύτερη τιμή. Βέβαια, αν έχετε αρχίσει ήδη να οργανώνετε με την παρέα σας το ταξίδι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αναρωτιέστε πού να πάτε, να ξέρετε πως η Κύθνος, η Τήνος, η Πάρος, η Σύρος και η Σέριφος είναι τα νησιά που αναμένεται να συγκεντρώσουν τους περισσότερους επισκέπτες.

Tα παρακάτω στοιχεία αφορούν αποκλειστικά την επιβατική κίνηση όπως καταγράφεται στο Ferryhopper και όχι συνολικά.

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024