Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG CLE 53 Cabrio: Κλιμάκωση

Mercedes-AMG CLE 53 Cabrio: Κλιμάκωση

Η CLE Cabrio αποκτά έκδοση 53 η οποία προσφέρει υψηλότερη ισχύ και επιδόσεις δια χειρός AMG αλλά και αποτελεί ένα είδος προοιμίου εν όψει της κορυφαίας 63

Ηγερμανική φίρμα προσθέτει στο οπλοστάσιο ενός εκ των νεότερων μοντέλων της, την CLE, την «ενδιάμεση» AMG έκδοση με το διακριτικό αριθμό 53 η οποία εκτός από τον εαυτό της θα μπορούσε κάλλιστα να εκληφθεί ως «προεόρτιο» των ακόμα υψηλότερων ικανοτήτων και χαρακτηριστικών της κορυφαίας 63 η οποία θα ακολουθήσει σε μικρό χρονικό διάστημα.

Επίκεντρο στην συγκεκριμένη ενδιάμεση έκδοση αποτελεί μια βελτιωμένη εκδοχή του συνόλου που εφοδιάζει την CLE 450 το οποίο έχει επιμεληθεί το Affalterbach, τροποποιώντας το σύστημα υπερτροφοδότησης. Το αποτέλεσμα είναι ισχύς 448 ίππων και 560 Nm ροπής ενώ το standard πια ήπιο υβριδικό σύστημα συνεισφέρει με +22 ίππους και +200 Nm ροπής λειτουργώντας επικουρικά και μειώνοντας το δίπτυχο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα – κατανάλωσης καυσίμου.

Το σύνολο συνδυάζεται με το κιβώτιο εννέα σχέσεων TCT δια χειρός AMG με ενσωματωμένο μετατροπέα ροπής και υγρό συμπλέκτη. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς αν και η προτεραιότητα δίνεται πάντα στον πίσω άξονα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πλήρους απεμπλοκής του μπροστινού με την επιλογή του προγράμματος Drift Mode. Σε απόλυτες τιμές οι επιδόσεις της CLE 53 συνοψίζονται στη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα ή ακόμα και 4,2 δ.λ. σε συνδυασμό με το πακέτο AMG Dynamic Plus. Η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 250 χλμ./ώρα ή 280 χλμ./ώρα με το παραπάνω πακέτο.

Όπως ακριβώς ισχύει και για την coupe αντίστοιχη έκδοση, η Cabrio διαθέτει αυξημένα μετατρόχια κατά 5,8 εκ. μπροστά και κατά 7,5 εκ πίσω, σε σχέση με τις «απλές» εκδόσεις της CLE, στοιχείο που έχει συμπαρασύρει το σύνολο της σχεδίασης και εξασφαλίζει στην 53 ένα πιο επιβλητικό παράστημα συνδυαστικά και με το συνολικά αιχμηρότερο bodykit. Οι πιο φαρδείς τροχοί είναι διαθέσιμοι σε διαστάσεις 19 ή προαιρετικά 20 ιντσών ενώ πίσω τους παρεπιδημεί ένα ισχυρότερο σύστημα πέδησης αποτελούμενο από δισκόφρενα διαμέτρου 370 χιλ. μπροστά και 360 χιλ. πίσω.

Η έκδοση διαθέτει το «δικό» της setup σε ό,τι αφορά την ανάρτηση με τα ενεργά αμορτισέρ όσο και τα ελατήρια να έχουν προσαρμοστεί τόσο στις απαιτήσεις μιας έκδοσης AMG όσο και σε αυτές του αυξημένου βάρους μιας cabrio υλοποίησης. Στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης προσφέρεται ως standard το σύστημα τετραδιεύθυνσης αλλά και φυσικά το σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης με την επιμέλεια του Affalterbach το οποίο μεταβάλει την παρέμβασή του αναλόγως και με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Ως τυπικό cabrio της γερμανικής φίρμας, η ανοιχτή CLE 53 διαθέτει το σύστημα Airscarf που διοχετεύει θερμό αέρα στον αυχένα οδηγού και συνοδηγού όταν η οροφή είναι ανοιχτή. Η τελευταία χάρη στην καινοτόμο ύφανση της εξασφαλίζει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ηχομόνωσης ενώ μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. Με την οροφή αναδιπλωμένη ο χώρος του πορτ μπαγκάζ περιορίζεται σε 295 λίτρα.

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024