Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes G-580: Αναζητώντας αντίπαλο

Mercedes G-580: Αναζητώντας αντίπαλο

Η ηλεκτροκίνητη έκδοση της G-Class φροντίζει να προσφέρει ακόμα περισσότερα σε κάθε τομέα σε σχέση με τις συνήθεις σκληροτράχηλες αρετές του μοντέλου

Hγερμανική φίρμα είχε ήδη δηλώσει από το 2021 την πρόθεσή της να εξηλεκτρίσει ένα από τα πλέον διαχρονικά και σκληροτράχηλα μοντέλα της παρουσιάζοντας ένα αντίστοιχο πρωτότυπο. Πλέον η ηλεκτρική G-Class είναι πραγματικότητα και υπόσχεται όχι μόνο να μην «προδώσει» αλλά να ενισχύσει τα off-road χαρακτηριστικά με τα οποία είναι συνυφασμένο το μοντέλο.

Αφετηρία για την G 580 όπως ονομάζεται η ηλεκτρική έκδοση όντας το πρώτο EV μοντέλο που αποχωρίζεται το EQ από την ονομασία του –η Mercedes έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται σταδιακά να εξαλείψει τα συγκεκριμένα διακριτικά καθώς «προχωρά» η ηλεκτροκίνηση- αποτελεί ένα τροποποιημένο πλαίσιο σκάλας. Αυτό φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες μπαταρίες της αγοράς με χωρητικότητα 116 kWh όμοια με αυτή που εφοδιάζει την προσφάτως αναβαθμισμένη EQS.

H μπαταρία αναλαμβάνει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 587 ίππους και 1.164 Nm ροπής εξασφαλίζοντας στην G 580 να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα στον «τρομακτικό» σχεδόν χρόνο για τον όγκο και το βάρος της (3,1 τόνοι), των 4,7 δευτερολέπτων. Η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 180 χλμ./ώρα.

Η προσφερόμενη αυτονομία ανέρχεται σε 472 χλμ. λόγω της τετραγωνισμένης σχεδίασης της G 580 έναντι της EQS με την ίδια μπαταρία η οποία προσφέρει αυτονομία 822 χλμ. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αεροδυναμικός συντελεστής του μοντέλου έχει μειωθεί σε 0.44 έναντι 0.48 των υπόλοιπων προσφάτως ανανεωμένων εκδόσεών του με κινητήρες εσωτερικής καύσης Σε ό,τι αφορά την φόρτιση αυτή μπορεί να συντελεστεί με ισχύ έως 200 kW, περιορίζοντας τον χρόνο που απαιτείται για την επαναφόρτιση έως το 80% σε 32 λεπτά.

Η παραδοσιακή ρεζέρβα στο πίσω τμήμα φιλοξενεί όχι ένα ελαστικό αντικατάστασης αλλά τα καλώδια φόρτισης αν και η γερμανική φίρμα θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του πρώτου για όσους το επιθυμούν.

Προκειμένου να προφυλαχθεί καλύτερα η μπαταρία στις εκτός δρόμου αναζητήσεις της G 580 έχει τοποθετηθεί προστατευτικό στο κάτω τμήμα ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την στεγάνωσή της, διασφαλίζοντας στο μοντέλο την ικανότητα να διέλθει υδάτινα εμπόδια 85,0 εκ. δηλαδή 15,0 εκ. περισσότερα σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις. Η απόσταση από το έδαφος είναι επίσης μεγαλύτερη (25,0 εκ.) ενώ οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής διαμορφώνονται σε 35 μοίρες.

Η παρουσία τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ εκτός από την τετρακίνηση εξασφαλίζει στην G 580 τη δυνατότητα να περιστραφεί γύρω από τον εαυτό της, μια ικανότητα ιδιαίτερα χρήσιμη στις πιο αφιλόξενες και πιο στενές από τον όγκο της G-Class ατραπούς.

Στο εσωτερικό εκτός από το γνωστό μείγμα πολυτέλειας ψηφιακής συνειδητότητας που είναι συνυφασμένο με όλα τα νεότερα μοντέλα της γερμανικής φίρμας και στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται σε δύο οθόνες 12,3 ιντσών με την νεότερη εκδοχή του MBUX, έχουν προστεθεί οι λειτουργίες του διαφανούς καπό που είδαμε πρώτα στην νέα GLC ενώ ανάμεσα στις πολλαπλές ενδείξεις off-road συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων αποτύπωση του ορίζοντα με εικονική πραγματικότητα, πυξίδα, ένδειξη για το υψόμετρο, για την ακριβή θέση των τροχών, επίπεδα ροπής και για την πίεση των ελαστικών.

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024