Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το πάθος με τη… φέτα ενός Σουηδού - «Αγόραζα κρυφά και την έτρωγα ενώ έκανα ποδήλατο»

Το πάθος με τη… φέτα ενός Σουηδού – «Αγόραζα κρυφά και την έτρωγα ενώ έκανα ποδήλατο»

Έχει ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό του, οι οποίες γράφουν «τυρί φέτα».

Ο Άξελ Όστλουντ ζει στην Σουηδία και έχει εμμονή με τη… φέτα. Το πάθος του για το ελληνικό τυρί είναι τόσο μεγάλο ώστε οι πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, γράφουν: ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ! Όπως λέει με ειλικρίνεια: «προτιμώ να φάω φέτα παρά… καραμέλα!».

Η αγάπη του για το ελληνικό τυρί έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των σουηδικών ΜΜΕ. Μάλιστα, η ιστοσελίδα «νοστιμότερο» (godare.se) του έκανε ολόκληρη παρουσίαση. Όλα άρχισαν πριν από έντεκα χρόνια, όταν έκανε διακοπές στη Ρόδο με την οικογένειά του.

«Είχαμε all inclusive στο ξενοδοχείο και δοκίμασα για πρώτη φορά τη φέτα που υπήρχε στον μπουφέ. Συνέχισα να την τρώω σε όλες τις διακοπές μου», είπε. Παραδέχθηκε πως όταν επέστρεψε από τη Ρόδο στη Σουηδία, η εμμονή του με τη φέτα μεγάλωσε και η μητέρα του θεώρησε ότι ξεπέρασε τα όρια. Αλλά ο Άλεξ, δεν πτοούνταν. «Αγόραζα κρυφά και την έτρωγα στον δρόμο καθώς επέστρεφα σπίτι με το ποδήλατο. Ήμουν πραγματικά χαρούμενος», είπε.

«Ελεύθερος» για να τρώει φέτα

Σήμερα, ο Άξελ είναι 20 ετών και έχει φύγει από το σπίτι του. «Πλέον, νιώθω ελεύθερος. Κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί ότι τρώω πολύ φέτα», τόνισε και προσέθεσε ότι φυσικά στο ψυγείο του υπάρχει πάντα φέτα, την οποία του αρέσει να τρώει ακόμη και ως βραδινό!

Η εργασία του σε εταιρία μεταφοράς τροφίμων δεν τον βοηθά να ξεπεράσει το πάθος του. «Ειδικά, αν δω καρότσια με φέτα. Τότε, μπορεί να πεινάσω περισσότερο», είπε.

Μάλιστα, πρόσφατα έφτασε στο σημείο να τρώει ένα καλούπι φέτα την ημέρα! «Σκέφτηκα ότι ήταν διασκεδαστικό που οι άνθρωποι άρχισαν να με αποκαλούν άνθρωπο… φέτα» λέει και εξηγεί ότι αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε αυτή την πινακίδα για το αμάξι του.

Οι φίλοι του πιστεύουν ότι η εμμονή του είναι αστεία, ενώ κανένας από αυτούς δεν μπορεί να μοιραστεί μαζί του το μεγάλο πάθος του. Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι κάποτε θα την βαρεθεί απάντησε: «Δεν το νομίζω. Ελπίζω όχι».

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024