Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης και Κασσελάκης έκαναν Πάσχα με τον... λαό - Το «θρησκευτικό μήνυμα» και η διαρκής κίνηση

Μητσοτάκης και Κασσελάκης έκαναν Πάσχα με τον… λαό – Το «θρησκευτικό μήνυμα» και η διαρκής κίνηση

Επικοινωνιακό άρωμα είχε η... ολιγοήμερη παύση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Στέφανου Κασσελάκη - Το στοχευμένο θρησκευτικό μήνυμα του πρωθυπουργού και η διαρκής κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Η συνηθισμένη παύση από τις καθημερινές υποχρεώσεις για τον εορτασμό των ημερών του Πάσχα δεν ίσχυσε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη. Ακόμα και οι διακοπές του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν έντονο πολιτικό χρώμα καθώς η κάλπη των ευρωεκλογών θα στηθεί σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

Αν κάποιος, ωστόσο, ήταν ο νικητής της άτυπης… επικοινωνιακής μονομαχίας αυτός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που δεν άφησε μέρα ανεκμετάλλευτη για την προεκλογική καμπάνια του, με τον πρωθυπουργό από την πλευρά του να επιλέγει να στείλει λίγα -θρησκευτικού τύπου- μηνύματα.

Τι έκανε ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί, βρέθηκε στην κεντρική αγορά στο Μαρούσι όπου συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής, ενημερώθηκε για την πορεία της αγοράς και την εξέλιξη των τιμών και αντάλλαξε ευχές για την Ανάσταση.

Ακολούθως ο πρωθυπουργός πέρασε τις εορταστικές ημέρες στην Τήνο, όπου διαθέτει και εξοχική κατοικία. Συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ, στη μοναδική ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στην… ποδηλατάδα που πραγματοποίησαν για την πέψη του αρνιού.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο Instagram τόνισε πως πήγε βόλτα με το ποδήλατο μετά το καθιερωμένο φαγητό της Κυριακής του Πάσχα, δημοσιεύοντας σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί «βοηθάει και στη χώνεψη». Παράλληλα ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «χρόνια πολλά» για τις ημέρες του Πάσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την Ακολουθία και Περιφορά του Επιταφίου, την πρώτη Ανάσταση αλλά και την Αναστάσιμη λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου, μαζί με την οικογένειά του, όπου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και σχετικές φωτογραφίες.

Στιγμιότυπο κατά την Ανάσταση

Στιγμιότυπο κατά την Ανάσταση

Στιγμιότυπο κατά την Πρώτη Ανάσταση

Στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης: Μπότηδες, σπάσιμο αυγών με τους ναύτες και ο… Μητροπολίτης

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε τις εορταστικές ημέρες στην Κέρκυρα, όπου είχε ένα πλήρες πρόγραμμα, με συμμετοχή στο παραδοσιακό έθιμο του νησιού, επισκέψεις μέχρι και… συνομιλία με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας που το προηγούμενο διάστημα ήθελε να πετάξει… εκτός εκκλησίας όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ Μάκμπεθ ανέβηκαν σε μπαλκόνι σπιτιού στην πλατεία Σπιανάδα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και πέταξαν στάμνα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ

«Έχει έρθει η ώρα για την πρώτη Ανάσταση εδώ στην Κέρκυρα, πάμε να σπάσουμε τους Μπότηδες! Και μετά πρώτα ο Θεός θα σπάσουμε και αυγά!», αναφέρει σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε βίντεο:

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Ανάστασης ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε απρόσμενα πάνω στην εξέδρα των επισήμων, για πρώτη φορά με τον μητροπολίτη Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνουν δεκτοί στην εκκλησία, οι πολιτικοί που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Ερωτηθείς για αυτήν τη δήλωση, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απαντήσει «εγώ θα πάω και ας τολμήσει να με διώξει.»

Μάλιστα όλοι… ξαφνιάστηκαν όταν ο Μητροπολίτης πλησίασε τον Στέφανο Κασσελάκη προκειμένου να του ευχηθεί για το Πάσχα. Η έκπληξη έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν οι παριστάμενοι άκουσαν τον Μητροπολίτη να λέει στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου», ενώ στη συνέχεια χαιρέτησε και τον Τάιλερ Μακμπέθ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκκλησία

Την επόμενη μέρα ο Στέφανος Κασσελάκης ανήρτησε βίντεο στο Tik Tok όπου βρέθηκε στον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας, όπου συνομίλησε με τους ναύτες και τους αξιωματικούς που υπηρετούν εκεί και τσούγκρισε αυγά.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Tik Tok τόνισε πως «η σχέση πολιτών και πολιτικής στην Ελλάδα έχει διαρραγεί. Δεν υπάρχει καθόλου εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και των εκπροσώπων τους. Αισθάνομαι βαθιά την ευθύνη να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτήν την αδιαμεσολάβητη επαφή και να πείσουμε τον κόσμο ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Και όταν είναι να… σπάσουμε αυγά θέλω όλους εσάς που με βλέπετε να είστε μαζί μου. Διότι ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε είναι ως ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο. Ως ένα κίνημα που δεν θα ανέχεται άλλο την κοροϊδία».

@skasselakis♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε την περιοδεία του στους Παξούς ενώ σήμερα βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα και ακολούθως στην Πρέβεζα. Αύριο θα βρεθεί σε Άρτα και Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επικεντρωθεί και αυτός στο μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει τα νοικοκυριά, την ακρίβεια. Βρέθηκε στη Βαρβάκειο Αγορά όπου συζήτησε με επαγγελματίες και πελάτες.

«Η αξιοκρατία λείπει στη χώρα μας, η ατιμωρησία κυριαρχεί», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τις συνομιλίες του με τους πολίτες, ενώ άκουσε τους επαγγελματίες να σημειώνουν πως η Βαρβάκειος «πρέπει να αναδειχθεί, να γνωρίσει ο κόσμος την Αγορά, γιατί πολύς κόσμος την έχει ξεχάσει, π.χ. με το (πασχαλινό) «καλάθι», που έστρεψε πολύ κόσμο στα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες αλυσίδες».

Το… ταμείο για πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Από τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός επέλεξε μόνον την Πέμπτη να συμμετάσχει σε μια πολιτική δράση και τις υπόλοιπες μέρες τις πέρασε σε στενό κύκλο, στην Τήνο.

Οι μόνες φωτογραφίες που διέρρευσαν -πέραν της ποδηλατάδας που δημοσίευσε ο ίδιος στο Instagram- ήταν αυτές από τον χώρο της εκκλησίας που έστειλαν… θρησκευτικό μήνυμα σε ένα συντηρητικό κοινό. Το κοινό δηλαδή που είναι πιθανόν να στρέψει το βλέμμα τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές σε άλλες δυνάμεις της δεξιάς της ΝΔ πολυκατοικίας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά του βρέθηκε κίνηση καθημερινώς, μην αφήνοντας καμία μέρα χωρίς να είναι γεμάτο το πρόγραμμά του.

Από τους «μπότηδες», τον Ναυτικό Σταθμό και το σπάσιμο αυγών, τα βίντεο στο Tik Tok και την «αδιαμεσολάβητη» επαφή με τους πολίτες έως και τη συνέχιση της περιοδείας του στους Παξούς και την περιφέρεια Ηπείρου. Με αυτόν τον τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να βρίσκεται διαρκώς στα φώτα της δημοσιότητας, προσελκύοντας ένα κοινό διαφορετικό από το… συνηθισμένο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024