Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θαύμα της τεχνολογίας - Μπαταρία προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ.

Θαύμα της τεχνολογίας – Μπαταρία προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ.

Η Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) καινοτομεί παρουσιάζοντας μια μπαταρία που μπορεί να δώσει τέλος στο άγχος της αυτονομίας, προωθώντας περαιτέρω την ηλεκτροκίνηση.

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών CATL παρουσίασε τη νέα μπαταρία Shenxing Plus LFP στην τρέχουσα εμπορική έκθεση «Auto China 2024» στο Πεκίνο υποσχόμενη να δώσει τέλος στο άγχος της αυτονομίας.

Ο τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα παρουσίασε μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου με αυτονομία 1.000 χλμ. με μια φόρτιση!

Η CATL ανέφερε ότι χρησιμοποίησε ειδική τεχνολογία που ενισχύει την ενεργειακή πυκνότητα με ένα ειδικό τρισδιάστατο υλικό που μοιάζει με κηρήθρα. Το κυψελοειδές υλικό έχει σχεδιαστεί για να μετριάζει τη διαστολή κατά τη φόρτιση ή την εκφόρτιση, εξασφαλίζοντας σταθερότητα.

Οι μπαταρίες LFP θεωρούνται πολύ πιο ασφαλείς, ενώ έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να φορτίσουν γρήγορα χωρίς η μπαταρία να υφίσταται σημαντική ζημιά.

Δεν αποκάλυψε την ακριβή χωρητικότητα της μπαταρίας

Η κινεζική εταιρεία αναφέρει ότι έχει σχεδόν 8% υψηλότερη πυκνότητα από τις μπαταρίες ανάλογης τεχνολογίας που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Η CATL δεν αποκάλυψε την ακριβή χωρητικότητα της μπαταρίας στην παρουσίαση του προϊόντος της

Η Contemporary Amperex Technology Co. συνεργάζεται επί του παρόντος με ορισμένους μεγάλους κατασκευαστές φορτηγών, όπως η Mercedes-Benz Trucks, προκειμένου να εξοπλίσει τα μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών όπως το eActros 600, με μπαταρίες LFP. Είναι επίσης ο παραγωγός που επιλέγουν πολλοί κατασκευαστές λεωφορείων, όπως οι Karsan, CaetanoBus, Solaris, Yutong. Πριν από λίγες εβδομάδες η CATL ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας μπαταρίας που αναπτύχθηκε από κοινού με την Yutong.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024