Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το DNA τους μπορεί να τους φτάσει στο Βερολίνο

Το DNA τους μπορεί να τους φτάσει στο Βερολίνο

Το DNA του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι συνυφασμένο με τις πιο δύσκολες αποστολές και τους βγάζει – συνήθως – ασπροπρόσωπους.

Το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε άψογα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που με μεγάλες νίκες επί Μπαρτσελόνα και Μακάμπι αντίστοιχα ισοφάρισαν τις σειρές τους και πήγαν σε 5ο ματς την πρόκριση για το φάιναλ φορ του Βερολίνου. Το dna αυτών των ομάδων είναι συνυφασμένο με τις πιο δύσκολες αποστολές και τους βγάζει – συνήθως – ασπροπρόσωπους.

Ο Παναθηναϊκός βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι με το 2012, την τελευταία φορά που πήγε σε φάιναλ φορ (Κωνσταντινούπολη). Τότε είχε αποκλείσει τη Μακάμπι σε 5ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και ενώ είχε χάσει το πλεονέκτημα έδρας και βρέθηκε πίσω στη σειρά με 2-1 ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο «καυτό» Γιάντ Ελιάου σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο και μετά τελείωσε την πρόκριση στο σπίτι του όπως ετοιμάζεται να κάνει και τώρα την Τρίτη του Πάσχα.

Όταν οι Πράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 86-81, μίλησε ο χαρακτήρας της ομάδας που είναι σφυρηλατημένος σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, απλά επειδή ο σύλλογος είχε κατρακυλήσει την τελευταία τριετία, χρειάστηκαν οι δύο μεγαλύτερες μεταγραφές εφέτος του τριφυλλιού για να τον βγάλουν από το αδιέξοδο.

Ο Κώστας Σλούκας – μέχρι στιγμής – είναι ο mvp του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτός που έκανε τη διαφορά στο τελευταίο τρίλεπτο όπου η ελληνική ομάδα πέτυχε ένα 10-0 (95-88 από 85-88) και πήρε ξανά το πλεονέκτημα μένοντας ζωντανή στην καυτή έδρα (μικρογραφία του Γιάντ Ελιάου βέβαια) της Μακάμπι στο Βελιγράδι.

Ο Κέντρικ Νάν με ένα ακόμα επικό παιχνίδι στην Ευρώπη ήταν αυτός που κράτησε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ σε όλο τον αγώνα μέχρι να βάλει την τελική πινελιά ο Σλούκας.

«Είναι ο καλύτερος ξένος που έχει παίξει ποτέ στην Ελλάδα μετά τον Ντομινίκ» πόσταρε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αμέσως μετά το φινάλε του παιχνιδιού με ένα στόρι στον προσωπικό του λογαριασμό, συγκρίνοντας τον Ναν με τον Ντομινίκ Γουίλκινς.

Μάλιστα ο διοικητικός ηγέτης των Πρασίνων έχει υποσχεθεί ότι δεν θα αφήσει τον Κέντρικ Νάν να πάει πουθενά και θα τον «δέσει» στο ΟΑΚΑ.

Δύο παίκτες (Νάν-Σλούκας) που μετέτρεψαν μια καλή ομάδα για πλέι οφ, σε ένα σύνολο που πλέον έχει ξεκάθαρο στόχο το 7ο ευρωπαϊκό αστέρι και το κυριώτερο μπορεί να το υποστηρίξει.

Λίγο νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε βγάλει απλόχερα το δικό του τρομερό μέταλλο και κυρίως την ικανότητα να απαντά με εμφατικό τρόπο όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Ρότζερ Γκριμάου, τεχνικός της Μπαρτσελόνα έψαχνε κάποιες λέξεις στη συνέντευξη Τύπου για να περιγράψει αυτό που «χτύπησε» την ομάδα του και την κράτησε μόλις στους 35 πόντους για 30 λεπτά φτάνοντας την τελική διαφορά στους 34 πόντους !

Μια Μπαρτσελόνα που είχε μπει χωρίς πίεση στον 4ο αγώνα για να τελειώσει τη σειρά (ευστοχώντας από παντού στο πρώτο δεκάλεπτο) την ώρα που ο Ολυμπιακός έπρεπε να διαχειριστεί και το θυμό του από την αλλοίωση αποτελέσματος (αλλαγή κατοχής στα 16’’ με τη μπάλα δική του και στο +2 που δεν δόθηκε στην παράβαση 5’’ του Σατοράνσκι) στον 3ο αγώνα.

«Σέβομαι τους διαιτητές και την παραδοχή-συγγνώμη της Ευρωλίγκας αλλά τώρα θα ήμασταν στο 3ο συνεχόμενο φάιναλ φορ» είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας με δόση πικρίας αλλά ήδη προετοιμάζει την ομάδα του για έναν τελικό στη Βαρκελώνη την Τετάρτη του Πάσχα όπου οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να πετύχουν κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία της Ευρώλιγκας σε 15 και πλέον σειρές που έχουν οδηγηθεί σε 5ο παιχνίδι. Το να προκριθεί με 3-2 ο φιλοξενούμενος.

Η επιστροφή (έστω και ανέτοιμος) του Κώστα Παπανικολάου ήταν το καλύτερο μήνυμα καο φάνηκε τόσο αγωνιστικά όσο και στα αποδυτήρια. Πλέον όλοι ενωμένοι θα τα δώσουν όλα για ένα «καυτό» 40λεπτο στο Παλάου Μπλαουγκράνα με τα προγνωστικά να είναι εναντίον τους.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024