Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα για την ασφάλεια των Tesla έπειτα από αναβάθμιση του Autopilot

Έρευνα για την ασφάλεια των Tesla έπειτα από αναβάθμιση του Autopilot

H αμερικανική NHTSA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα μετά από την καταγραφή νέων συμβάντων σύγκρουσης οχημάτων Tesla.

H ρυθμιστική αρχές ασφάλειας αυτοκινήτων των ΗΠΑ (ΝΗTSA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το εάν αποδείχθηκε επαρκές το μέτρο της πρόσφατης ανάκλησης περισσότερων από 2 εκατομμυρίων οχημάτων από την Tesla.

Το μέτρο είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο προκειμένου στα ανακληθέντα οχήματα να γίνει εγκατάσταση νέου λογισμικού που θα «ενημέρωνε» το σύστημα του «αυτόματου πιλότου» ώστε να μην γίνεται κατάχρηση από τους οδηγούς, οι οποίοι καλούνται να έχουν τα χέρια πάντα στο τιμόνι.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα μετά από την καταγραφή συμβάντων σύγκρουσης οχημάτων Tesla μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης λογισμικού στα οχήματα που ανακλήθηκαν «και των αποτελεσμάτων από προκαταρκτικές δοκιμές της NHTSA σε αποκατεστημένα οχήματα».

Η NHTSA ανέφερε ότι η Tesla έχει εκδώσει ενημερώσεις λογισμικού για να αντιμετωπίσει ζητήματα που φαίνονται να σχετίζονται με τις ανησυχίες της, αλλά «δεν τα έχει ενσωματώσει στη διαδικασία της ανάκλησης ή με άλλο τρόπο αποφασισμένο να διορθώσει ένα ελάττωμα που ενέχει αδικαιολόγητο κίνδυνο ασφάλειας.»

H λειτουργία αυτόματου πιλότου στα Tesla βρίσκεται και πάλι στο μικροσκόπιο των αρχών (Reuters)

Το πλήγμα του Δεκεμβρίου

Η φήμη της Tesla για την κατασκευή τεχνολογικά προηγμένων Tesla υπέστη πλήγμα τον περασμένο  Δεκέμβριο, όταν η εταιρεία, υπό την πίεση των ρυθμιστικών αρχών, ανακάλεσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια οχήματα.

Η ανάκληση από την Tesla, τον κυρίαρχο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, ήταν η τέταρτη ανάκλησή της σε λιγότερο από δύο χρόνια και η πιο σημαντική μέχρι σήμερα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είχε κάνει αρκετά για να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί παρέμεναν προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούσαν ένα σύστημα που μπορεί να κατευθύνει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα τα αυτοκίνητα, το λεγόμενο Autopilot.

Προηγήθηκε διετής έρευνα σχετικά με ατυχήματα που συνέβησαν όταν η τεχνολογία ήταν σε χρήση. Η ανάκληση αφορά σχεδόν όλα τα Tesla που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία Autopilot το 2015. Η Tesla, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, δήλωσε ότι θα στείλει μια ενημέρωση λογισμικού για να διορθώσει το πρόβλημα.

Τι είναι το Autopilot

Ο αυτόματος πιλότος έχει σκοπό να βοηθάει στο τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα ενώ το αυτοκίνητο εξακολουθεί να απαιτεί τη συμβολή του οδηγού.

Το λογισμικό της Tesla υποτίθεται ότι διασφαλίζει ότι οι οδηγοί παραμένουν προσεχτικοί με τας χέρια στο τιμόνι και ότι η λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο σε κατάλληλες συνθήκες, όπως η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους.

Ωστόσο, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) δήλωσε ότι μια διετής έρευνα διαπίστωσε ότι «η προβολή και το εύρος των ελέγχων της λειτουργίας μπορεί να μην είναι επαρκή για την αποτροπή της κακής χρήσης από τον οδηγό».

Πηγή: OT.gr

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024