Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα τηγανίζετε χωρίς να μυρίσει το σπίτι σας

Πώς θα τηγανίζετε χωρίς να μυρίσει το σπίτι σας

Απλές και αποτελεσματικές συμβουλές για να απολαμβάνετε τηγανητά χωρίς τις ενοχλητικές οσμές στο σπίτι.

Ποιος δεν λατρεύει το ζεστό σπιτικό φαγητό, που γεμίζει το σπίτι με ευωδία; Ενώ η μυρωδιά του φαγητού κάνει κάθε ατμόσφαιρα πιο ζεστή και φιλόξενη και τους αγαπημένους σας να ανυπομονούν να δοκιμάσουν όλα όσα έχετε φτιάξει, οι οσμές των τηγανιτών – ας το παραδεχθούμε – δεν είναι και τόσο ευχάριστες.

Υπάρχουν όμως, λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να απολαμβάνετε τα τηγανητά σας, διατηρώντας την καθαρή και φρέσκια ατμόσφαιρα του σπιτιού. Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές, περιλαμβάνουν:

#1 Αερίστε τον χώρο σας

Πριν ακόμα ξεκινήστε το τηγάνισμα, αερίστε καλά την κουζίνα, ανοίξτε διάπλατα τα παράθυρα και ενεργοποιήστε τον απορροφητήρα.

Αφήστε τα όλα ανοιχτά και τον απορροφητήρα ενεργοποιημένο, ώστε ο αέρας να ανανεώνεται συχνά και να μην κατακλύζεται από τις έντονες οσμές που αναδύονται από το τηγάνι.

#2 Έχετε κοντά σας ένα μπολ με ξύδι

Εάν θέλετε να σταματήσετε τις οσμές πριν να καταφέρουν να εξαπλωθούν, έχετε κοντά στο σημείο που τηγανίζετε ένα μπολ με λευκό ξίδι.

Αυτό θα απορροφήσει τις περίσσιες οσμές και δεν θα έχετε να τις αντιμετωπίσετε αργότερα.

#3 Καλύψτε το τηγάνι σας με ένα καπάκι

Ένα καπάκι για το τηγάνι θα σας είναι εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς όχι μόνο θα σταματά τις δυσάρεστες οσμές αλλά θα συγκρατεί και τα λάδια που έχουν την τάση να πετάγονται σε όλη την κουζίνα.

Έτσι καθώς τηγανίζετε, προσπαθήστε να καλύπτετε το τηγάνι σας με το καπάκι του και οι οσμές θα περιοριστούν σημαντικά.

#4 Μην αφήνετε το καθάρισμα για μετά

Πριν να σερβίρετε το φαγητό στους αγαπημένους σας, αφιερώστε μερικά λεπτά για να πλύνετε τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε και φυσικά το τηγάνι σας.

Έτσι τυχόν οσμές που έχουν παγιδευτεί σε λίπη και υπολείμματα φαγητού θα απομακρυνθούν και ο αέρας του σπιτιού θα παραμείνει φρέσκος και καθαρός.

#5 Δοκιμάστε ένα φυσικό αρωματικό χώρου

Εάν τα παραπάνω δεν έπιασαν, τότε μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να φτιάξετε εύκολα το δικό σας αρωματικό χώρου. Είναι πανεύκολο και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρόνο ή ενέργεια.

Αρκεί να βράσετε λίγο νερό με κανέλα, γαρύφαλλο ή λίγες φλούδες πορτοκαλιού, όποιο άρωμα σας αρέσει περισσότερο. Το γλυκό άρωμα θα αντικαταστήσει τις οσμές γρήγορα και θα ανανεώσει τον αέρα στους χώρους σας.

Για πιο άμεσα αποτελέσματα, δοκιμάστε σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει να ρίξετε μέσα 1-2 στικ κανέλας. Αφήστε το νερό να βράσει για αρκετά λεπτά μέχρι οι χώροι σας να μοσχομυρίζουν.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024