Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όταν το ποδόσφαιρο ανταποδίδει με επιτυχίες όσους το σέβονται

Όταν το ποδόσφαιρο ανταποδίδει με επιτυχίες όσους το σέβονται

Ο Ολυμπιακός και η διοίκηση Βαγγέλη Μαρινάκη, πετυχαίνουν γιατί δεν φοβούνται να ρισκάρουν...

Καιρό τώρα ο Ολυμπιακός πασχίζει να φέρει στην κουβέντα αυτό που λέμε «μια νέα σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Ας μη μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχουν και τόσα άλλα που επιβεβαιώνουν ότι στο Λιμάνι θέλουν την πρόοδο του αθλήματος και αυτό να κοιτάξει επιτέλους κατάματα το μέλλον, χωρίς να μένει κολλημένο στη μιζέρια.

Επιχειρήθηκαν αλλαγές στη Σούπερ Λίγκα. Ασφαλώς στην ΕΠΟ. Στο κομμάτι της διαιτησίας. Ολες οι προτάσεις που γίνονταν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά στον εσωτερικό κόσμο του εγχώριου ποδοσφαίρου, δεν είναι εύκολο να περάσουν. Η προσπάθεια, ωστόσο, συνεχίζεται. Και σταδιακά βλέπουμε τα αποτελέσματα και αυτά έρχονται πρώτιστα στο αγωνιστικό κομμάτι.

Μοιάζει ευλογία της τύχης που δύο ομάδες του Ολυμπιακού μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού τροπαίου. Πρωτοφανές. Οι μικροί το πέτυχαν- έφτασαν στο Εβερεστ της δόξας. Υπάρχουν και οι μεγάλοι και το επικείμενο ραντεβού της ημιτελικής φάσης του Κόνφερενς Λιγκ με την Αστον Βίλα. Όχι εύκολο εμπόδιο- μήπως όμως ήταν εύκολη η διαδρομή των πιτσιρικάδων μέχρι τον τελικό των Νέων και εν τέλει την κατάκτηση της πολυπόθητης κούπας, ένα κατόρθωμα που θα τους συνοδεύει για μια ζωή;

Ο Ολυμπιακός και η διοίκηση Βαγγέλη Μαρινάκη, πετυχαίνουν γιατί δεν φοβούνται να ρισκάρουν. Κοινώς, να …σπάσουν αυγά. Όταν όλα τα πράγματα δείχνουν πως κάπου μπήκε φρένο, επιδιώκουν να πατήσουν ξανά το γκάζι θέλοντας να κάνουν επανεκκίνηση. Χωρίς να φείδονται κόπων ή εξόδων. Μια χρονιά για τη μεγάλη ομάδα που φαινόταν χαμένη, μέσα σε λίγες εβδομάδες και με μια απόφαση να αλλάξει ο προπονητής και να έρθει ο συνετός Μεντιλίμπαρ, πάει να γίνει από τις πλέον επιτυχημένες στην ιστορία του κλαμπ. Ηρθαν τα πάνω κάτω όχι τυχαία, αλλά γιατί οι πάντες και δη η κεφαλή, όλοι πίστεψαν στην ανατροπή των δεδομένων.

Με τους μικρούς, δεν ήταν κάτι αντίστοιχο. Δεν χρειάστηκε. Εδώ και χρόνια, στον Ρέντη γίνεται εξαιρετική δουλειά και αυτό δεν το λένε μόνο όσοι ορκίζονται στην ομάδα αλλά και αυτοί που γνωρίζουν το επίπεδο της συνεργασίας, της αφοσίωσης και της αποτελεσματικότητας. Το προπονητήριο με δαπάνες σημαντικές δεν ζηλεύει σε τίποτα τα καλύτερα της Ευρώπης. Ο προγραμματισμός άριστος. Οι υπεύθυνοι με γνώση και μεράκι, γιατί μαζί με την πρόοδο των ομάδων ασφαλώς κερδίζουν και οι ίδιοι, κυρίως στο ηθικό κομμάτι καθόσον η προσπάθειά τους ανταμείβεται.

Τα τρόπαια έρχονται και αλίμονο αν είναι αυτό το μείζον, μολονότι ο Ολυμπιακός ως οργανισμός κοιτά πάντα την κορυφογραμμή γιατί μόνο έτσι γίνεται κάποιος καλύτερος σε όλα. Η εξέλιξη μετρά. Των παιδιών που εντάσσονται στις ακαδημίες και πολλά ήδη στελεχώνουν ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου ή και του εξωτερικού. Είναι παίκτες-προϊόντα των ακαδημιών του Ολυμπιακού, της ερυθρόλευκης παραγωγικής διαδικασίας. Ναι, έχουν στο βιογραφικό τους πως πέρασαν από τον Ρέντη, τις εγκαταστάσεις που τείνει να γίνουν η ελληνική …Μασία.

Αυτή η φουρνιά είναι , χωρίς αμφιβολία, η σπουδαιότερη στην ιστορία του Ολυμπιακού. Όχι γιατί κι άλλες φορές δεν βγήκαν ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Αλλά διότι τώρα οι αρμόδιοι έχουν τη γνώση και την εμπειρία να αξιοποιήσουν το ταλέντο, έχουν δουλέψει στην ψυχολογία και τη μεθοδολογία και διαπιστώνουν πως τα αποτελέσματα είναι απτά. Οι πάντες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και πόσο έχει ανέβει ο πήχης.

Θα έχει ενδιαφέρον στο εγγύς μέλλον να δούμε πόσοι θα προωθηθούν και «τι ψάρια θα πιάσουν». Τα ονόματα των θριαμβευτών του Youth League έγιναν μονομιάς σημείο αναφοράς όλων των νεαρών της Ελλάδας. Και το μεγάλο κέρδος ίσως να αντανακλά στην αντίδραση της κοινωνίας. Που δεν αποκλείεται μετά την επιτυχία του Ολυμπιακού, η πλειοψηφία να αφήσει τα τάμπλετ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όλες τις ψηφιακές ευκολίες, και να επιστρέψει στο γήπεδο. Στο χορτάρι. Εκεί που γεννιούνται αθλητές, εκεί που βγαίνουν οι πρωταθλητές. Ο Ολυμπιακός και οι επενδύσεις που έχει κάνει, σίγουρα δείχνουν τον δρόμο.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024