Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός Κ19: Ο πρώτος σκόρερ και οι… απόλυτοι στην «τρελή» πορεία για την κορυφή της Ευρώπης (vids)

Ολυμπιακός Κ19: Ο πρώτος σκόρερ και οι… απόλυτοι στην «τρελή» πορεία για την κορυφή της Ευρώπης (vids)

Οι «Μπέμπηδες» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία και κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης, πραγματοποιώντας μία ξέφρενη πορεία με επικές προκρίσεις και πολλά γκολ. Ποιοι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές…

Ο Ολυμπιακος έχει «τρελάνει» όλη την Ευρώπη με τα «χρυσά» παιδιά της Κ19 να γράφουν ιστορία και να ζουν μοναδικές στιγμές το βράδυ της Δευτέρας, καθώς επικράτησαν με 3-0 της Μίλαν στον τελικό και κατέκτησαν το Youth League.

Οι «Μπέμπηδες» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου πραγματοποίησαν μία ανεπανάληπτη χρονιά, ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί όλης της Ευρώπης και έφεραν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι Πειραιώτες έδειξαν τα… δόντια τους κόντρα σε… μεγαθήρια της Ευρώπης και έφτασαν απόλυτα δίκαια στην κορυφή.

Για να φτάσουν στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν κατά σειρά τις Λέτσε, Καμπάλα, Ίντερ, Λανς, Μπάγερν Μονάχου και Ναντ, πριν επιβληθούν των «ροσονέρι» με 3-0, σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία, με την Κ19 του Ολυμπιακού να καταφέρνει κάτι μοναδικό, που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από ελληνική ομάδα.

Τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου έφτασαν στην κορυφή έχοντας πολλά γκολ, εξαιρετική αμυντική λειτουργία και πολλούς πρωταγωνιστές. Ο Μπάμπης Κωστούλας είναι το μεγάλο αστέρι, όμως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Χρήστος Μουζακίτης με 6. Ο Κωστούλας ακολουθεί με 5, ενώ έχουν 3 ο Παπακανέλλος, και 2 ο Πνευμονίδης.

Όσον αφορά τους παίκτες που έχουν παίξει περισσότερο, ο Ολυμπιακός έχει 7 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε 10 αναμετρήσεις και είναι οι… απόλυτοι των Πειραιωτών, ενώ συνολικά 22 έχουν παίξει σε όλη την ξέφρενη πορεία των ερυθρόλευκων για την κορυφή της Ευρώπης.

Τα στατιστικά της Κ19 του Ολυμπιακού

Οι σκόρερ του Ολυμπιακού: Χρήστος Μουζακίτης 6, Μπάμπης Κωστούλας (5), Αντώνης Παπακανέλλος (3), Σταύρος Πνευμονίδης (2), Θάνος Κουτσογούλας, Κώστας Κωστούλας, Χρήστος Δαρβίρας, Φάνης Μπάκουλας, Χρήστος Γατόπουλος (1).

Οι απόλυτοι: Σίνα, Κώστας Κωστούλας, Αλαφάκης, Λιατσικούρας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης, Πρεκατές (10)

Οι υπόλοιπες συμμετοχές

Μουζακίτης, Κουτσίδης, Παπακανέλλος, Μπάκουλας, Δάμα και Μπάμπης Κωστούλας (9). Τανούλης (7), Γατόπουλος (4), Δαρβίρας (4), Λίγδας (3), Πλειώνης (3), Δρόσος (2), Χρήστου (1), Ρολάκης (1), Λώλης (1).

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024